miercuri, 11 martie 2009

Unirea a irosit un penalty în prelungiri la Piteşti, scãpînd printre degete cele trei puncte
Frînaţi de Brandan
l ialomiţenii au remizat cu FC Argeş, ratînd şansa de a se apropia la un singur punct de Dinamo
Urziceniul a fost la numai un pas de a sufla din nou în ceafa liderului Ligii I, Dinamo, dar ratarea penalty-ului din prelungirile partidei cu FC Argeş va cîntãri greu în clasamentul final al sezonului.
Ialomiţenii şi-au confirmat statutul de echipã de deplasare, cu 6 victorii în tur din 9 meciuri. Fãrã zvîrluga Apostol, molatecul Todoran şi turnul de control Mehmedovic, toţi suspendaţi, dar şi, surprinzãtor, fãrã «killerul» de la mijloc Ricardo, Unirea a arãtat cã omogenitatea nu-i cuvînt de bazã. Şi Urziceniul şi-a dat drumul la joc încã din start. Pãdureţu (’2) şi Bãlan (’11, ’41) puteau rezolva partida încã din prima reprizã, dar portarul gazdelor s-a opus de fiecare datã şi a pãstrat remiza. Dupã odihnã, piteştenii şi-au arãtat colţii, iar Arlauskis a fãcut minuni la singura ocazie a lui FC Argeş: şut Bazzi din loviturã liberã (’53). Apoi, alb-albaştrii s-au dezlãnţuit şi, profitînd de faptul cã aveau un om în plus, dupã eliminarea lui Bãlaşa, Dãnãlache (’72, ’85) şi Burns (’83) puteau aduce victoria. N-a fost sã fie, chiar dacã ialomiţenii au avut şi-un penalty în prelungiri, scos de Rusescu: Brandan (’90+2) a tras peste poartã şi l-a lãsat împietrit pe bancã pe Dan Petrescu. (G. ŞEITAN)


FC Argeş-Unirea Urziceni 0-0
ARGEŞ: Boşneag-M. Stan, Bãlaşa, Lãcustã, Bazzi-Tãnase, V. Stan, Tameş, Nãstãsie (’65 Voicu)-Kamara (’71 Cazan), Iordache (’68 Dulcea). Antrenor: Ionuţ Badea
URZICENI: Arlauskis-Nicu, Galamaz, Fernandes, Bordeanu-Pãdureţu (’79 Rusescu), Burns, Brandan, Frunzã (’61 Varga)-Bãlan, Dãnãlache (’89 Bilaşco). Antrenor: Dan Petrescu
Cartonaşe galbene: V. Stan, Bãlaşa, Kamara / Burns, Galamaz
Cartonaş roşu: Bãlaşa
Arbitri: A. Bogaciu (Bucureşti), A. Oniţa (Constanţa), C. Tripa (Arad)
Stadion: «Nicolae Dobrin» 7000 de spectatori

Petrescu: «Nu sînt mulţumit cu egalul»
Antrenorul Dan Petrescu s-a declarat nemulţumit de rezultatul final al partidei şi a precizat cã o victorie i-a fi adus pe ialomiţeni mai aproape de liderul Ligii I. «La începutul meciului aş fi fost mulţumit cu un egal, însã la sfîrşit o spun cu tãrie cã nu mai sînt. Am reuşit sã blocãm acţiunile lui Tameş şi ne-am creat patru ocazii clare de a marca. Din pãcate am ratat un penalty în prelungiri, care ne-ar fi dat şansa sã punem o presiune mai mare pe liderul clasamentului» a precizat Mister. Acesta a adãugat cã, de fapt, Brandan, care ar fi vrut sã-şi facã astfel un cadou pentru cei 26 de ani împliniţi pe 5 martie, nu era un executant obişnuit al loviturilor de pedeapsã şi va trebui sã lucreze în plus cu jucãtorul argentinian pentru a-l face sã uite ratarea penalty-ului. «Am ratat şi din cauza faptului cã ambii executanţi erau pe banca de rezerve (n. red: Pãdureţu şi Dãnãlache). A executat omul care a pus primul mîna pe minge, dar din pãcate a ratat. Va trebui sã lucrez mult cu Brandan pentru cã nu este uşor sã ratezi un penalty într-un asemenea moment. Am ratat şi eu un penalty la un Campionat Mondial şi am avut nevoie de şase luni sã-mi revin» a explicat «Bursucul».
Bilã, apostrofat
Spectatorii au avut un comportament ironic la adresa lui Marius Bilaşco, fotbalist care a activat timp de 9 ani la formaţia FC Argeş. Chiar dacă fostul piteştean nu a evoluat decît cîteva minute, publicul spectator i-a putut adresa cîteva ironii în momentul în care atacantul Urziceniului efectua încălzirea pe marginea terenului. „Ai venit să iei prima de retrogradare“ a fost cea mai des folosită strigare la adresa jucătorului ialomiţean.
Arlauskis, la naţionalã
Portarul ialomiţenilor, Giedrius Arlauskis, a fost convocat la echipa naţionalã a Lituaniei, adversara României, pentru cele douã jocuri contra reprezentativei similare a Franţei, contînd pentru grupa de calificare la Campionatul Mondial din Africa de Sud. Cel poreclit «Miko» se aflã la cea de-a şasea acţiune a echipei sale naţionale, precedentele convocãri fiind în toamna anului trecut şi în luna februarie 2009. De altfel, Arlauskis nu va fi singurul jucãtor convocat la loturile naţionale, şanse mari avîndu-le şi George Galamaz, Tibi Bãlan sau Dacian Varga pentru a fi chemaţi la reprezentativa României pentru jocurile din preliminarii cu Serbia şi Austria. Secundul lui Victor Piţurcã, Ştefan Iovan, i-a urmãrit pe cei trei în meciul de la Piteşti.
Victorie la scor cu Juventus
Formaţia din Urziceni a trecut, fãrã probleme, într-o partidã amicalã disputatã miercurea trecutã, pe teren propriu, de echipa de Liga a 3-a Juventus Bucureşti, scor 5-1. Pentru gazde au marcat Pãdureţu (’22-11m), Bãlan (’23), Dãnãlache (’38), Onofraş (’77) şi Bilaşco (’84). La ialomiţeni a revenit golgheterul formaţiei, Marius Onofraş, dupã o pauzã de aproape 3 luni din cauza unei accidentãri, dar şi fundaşul dreapta Dan Matei, operat la genunchiul piciorului drept în vara anului precedent. De asemenea, la Unirea şi-a fãcut debutul mijlocaşul dreapta împrumutat de la Dunãrea Galaţi, George Bîrlãdeanu, care a evoluat pe tot parcursul reprizei secunde.
Emoţii pentru Cupa României
Ialomiţenii vor afla mîine, joi, 12 martie, adversarul din sferturile de finalã ale Cupei României, tragerea la sorţi fiind programatã la Casa Fotbalului începînd cu orele 13,00. Sînt calificate în aceastã fazã Rapid Bucureşti, CFR Cluj, Dinamo Bucureşti, Unirea Urziceni şi FC Timişoara, toate repartizate în prima urnã valoricã, dar şi Pandurii Tîrgu Jiu, FC Vaslui şi Gloria Bistriţa, repartizate în cea de-a doua urnã valoricã. Finalistã în ediţia precedentã, echipa antrenatã de Dan Petrescu s-a calificat în aceastã fazã dupã ce a învins, scor 1-0, pe Oţelul Galaţi. Meciurile contînd pentru sferturile Cupei României se vor desfãşura pe data de 15 aprilie, în manşã unicã eliminatorie, pe stadionul echipei desemnate organizatoare prin tragere la sorţi.
Vineri, acasã cu Pandurii
Unirea Urziceni, care ocupã poziţia secundã în Liga I, cu 36 de puncte, cu trei mai puţine decît liderul Dinamo, va evolua pe teren propriu etapa viitoare contra echipei Pandurii Tîrgu Jiu. Meciul se va disputa vineri, 13 martie, de la orele 19,00 şi va transmis în direct de GSP TV. «Vom lucra mai mult la finalizare pentru cã de trei etape consecutive nu reuşim sã marcãm. Ne aşteaptã un meci greu pentru cã la Urziceni va veni Cîrţu» a declarat antrenorul Dan Petrescu. În tur, ialomiţenii au spulberat practic pe Pandurii, învingînd cu scorul de 5-1, iar runda precedentã gorjenii au fost învinşi acasã de FC Timişoara, scor 0-1, dupã ce gazdele au ratat un penalty în ultimele 5 minute ale jocului.

Niciun comentariu: