marți, 24 martie 2009

Urziceniul s-a împiedicat la Mediaş
«Arşi» de Gaz
Unirea a cedat surprinzãtor în deplasarea de la Gaz Metan şi s-a îndepãrtat la 4 puncte de liderul campionatului, Dinamo Bucureşti.
Ialomiţenii au început timoraţi meciul de la Mediaş, fiind puşi însã în dificultate de starea foarte proastã a gazonului, extrem de moale între cele douã careuri. Gazdele n-au stat pe gînduri şi au preluat iniţiativa, în primele 45 de minute încercîndu-l pe Arlauskis de trei ori. Dudiţã (’21), Kubala (’27) şi Bud (’35) i-au dat ceva emoţii portarului lituanian, dar scorul era «alb» la pauzã.
Dupã odihnã, Petrescu a mutat primul, cu Rusescu în locul lui Dãnãlache, însã medieşenii au fost cei care au deschis scorul. La şutul lui Todea, Arlauskis a respins în faţã şi, pe fazã, Bud a deschis scorul dintre visãtorii fundaşi ialomiţeni (’61). Apoi, jocul s-a schimbat radical, alb-albaştrii trezindu-se parcã din şocul primului gol primit în retur, însã portarul Gazului a fãcut minuni. Mai întîi, a scos trasorul lui Bordeanu (’70), deviat de Bilaşco, pentru ca spre final sã blocheze, într-o primã fazã «bomba» lui Brandan şi, ulterior, reluarea lui Bilaşco (’88). Între acestea, putem strecura reluarea slabã din colţul careului mic a lui Rusescu (’68), dar şi lovitura de cap a lui Galamaz (’81), respinsã în corner de fundaşii medieşeni. Jocurile erau însã fãcute, iar Unirea a scãpat printre degete şansa de a se menţine în costa liderului. (G. ŞEITAN)

Gaz Metan Mediaş-Unirea Urziceni 1-0
A marcat: Bud (’61)
MEDIAŞ: Vîtcã-Grillo, Lazãr, Markovici, Hoban-Dudiţã (’85 Vidakovic), Todea, Kubala (’73 Buzean), Pîrvulescu-Bud, Boaru (’78 Rafael). Antrenor: Cristian Pustai
URZICENI: Arlauskis-Nicu, Galamaz, Fernandes, Bordeanu-Pãdureţu (’62 Todoran), Burns (’64 Bilaşco), Brandan, Apostol-Bãlan, Dãnãlache (’46 Rusescu). Antrenor: Dan Petrescu
Cartonaşe galbene: Vidakovic / Burns, Brandan
Arbitri: Cr. Balaj (Baia Mare), Cr. Caia (Timişoara), M. Toderici (Arad)
Stadion: «Gaz Metan» 4000 de spectatori

Petrescu: «Fundaşii au greşit»
Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a criticat prestaţia defensivei la meciul de la Mediaş, acuzînd cã apãrãtorii ialomiţeni nu l-au ascultat la şedinţa tehnicã dinaintea jocului. «Portarul nostru nu prea a avut de apãrat, dar la singura ocazie a primit gol. Am încasat golul foarte uşor. Am avertizat fundaşii sã nu doarmã dacã portarul va respinge mingea în faţã. Cînd Vîtcã a respins în faţã noi n-am ştiut sã înscriem» a rãbufnit tehnicianul alb-albaştrilor. «Bursucul» a menţionat cã s-ar fi mulţumit cu o remizã la Mediaş şi a lãudat intervenţiile goalkeeper-ului gazdelor: «Vîtcã a fãcut minuni şi cred cã a fost cel mai bun om de pe teren. La ce meci a fãcut cred cã ar avea loc la orice echipã». Petrescu a conchis cã Urziceniului nu-i stã bine pe prima poziţie a clasamentului, dar cã ar fi fost bine pentru moralul jucãtorilor sãi sã nu piardã şi, mai ales, sã nu primeascã gol, cel încasat la Mediaş fiind primul în acest retur.
Bucşaru şi MM, cu elicopterul
Finanţatorul echipei ialomiţene şi managerul general al clubului din Urziceni au gãsit o metodã mai puţin obişnuitã de a se deplasa pînã la Mediaş, la meciul Unirii cu Gaz Metan. Potrivit unor surse apropiate omului de afaceri din Urziceni, patronul şi şeful alb-albaştrilor au ajuns la stadionul din Mediaş cu doar cîteva minute înaintea startului partidei la bordul unui elicopter. «Au rãmas blocaţi în trafic şi riscau sã nu mai prindã meciul. Au venit cu elicopterul» a precizat unul dintre prietenii finanţatorului din Urziceni. Costul deplasãrii celor doi la Mediaş s-a ridicat la circa 500 de euro.
Ialomiţenii, lãudaţi de Zenga
Antrenorul echipei de Serie A Catania, Walter Zenga, fost antrenor la FC Naţional, unde a colaborat cu Dan Petrescu, dar şi la Dinamo şi Steaua, a ţinut sã laude prestaţia din acest campionat a Unirii Urziceni, chiar dacã ialomiţenii au pierdut la Mediaş. «Dan Petrescu stã bine mereu, nu numai acum, cã este pe locul la doilea. Are caracter, are mentalitate corectã şi la Urziceni face treabã bunã cu Mihai Stoica. O înfrîngere la Mediaş nu şterge evoluţia bunã de pe parcursul sezonului pentru Unirea» a explicat tehnicianul italian.
Cu Vaslui, la Buzãu
Aşa cum am anunţat, ialomiţenii vor juca în sferturile de finalã ale Cupei României contra uneia dintre cele mai în formã echipe din România în prezent, FC Vaslui, moldovenii bifînd în acest retur de campionat un egal şi trei victorii consecutive în ultimele 4 etape. Meciul dintre Unirea şi Vaslui se va disputa pe data de 14 aprilie, cu începere de la orele 20,45. Potrivit directorului de imagine al alb-albaştrilor, 99% stadionul pe care se va desfãşura aceastã partidã va fi cel de la Buzãu, ialomiţenii, în calitate de gazde, avansînd aceastã propunere pe lîngã stadionul de la Constanţa.
Burns, Rusescu, Varga şi Bãlan, la loturile naţionale
Dupã Giedrius Arlauskis, portarul lituanian convocat la Naţionala ţãrii sale pentru meciurile cu Franţa din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2010, alţi doi jucãtori ialomiţeni au primit telegramele de convocare. Astfel, australianul Jacob Burns a fost chemat la Naţionalã pentru partida pe care echipa din Ţara Cangurilor o va disputa la Sydney, pe 1 aprilie, cu formaţia similarã a Uzbekistanului, contînd pentru preliminariile zonei asiatice a CM 2010, iar tînãrul Raul Rusescu a fost convocat de antrenorul echipei U21 a României pentru meciul cu Andorra (28 martie), din preliminariile Campionatului European şi pentru jocul amical din Serbia (1 aprilie). De asemenea, Dacian Varga şi Tibi Bãlan au fost convocaţi la lotul «B» al României, care va disputa un joc amical în Portugalia pe 1 aprilie.
Pauzã, apoi acasã cu Otopeni
Unirea Urziceni, care se menţine pe locul al doilea în clasament, cu 39 de puncte, la 4 puncte în spatele lui Dinamo, va juca vineri, 3 aprilie, pe teren propriu contra lui CS Otopeni, partidã care va începe la orele 18,00, potrivit programării iniţiale a LPF. Totuşi, oficialii alb-albaştrilor încearcă să modifice data de disputare a meciului întrucît Unirea are prea mulţi jucători de bază la loturile naţionale. În tur, ialomiţenii s-au impus în faţa formaţiei ilfovene cu scorul de 2-1, ambele goluri ale Unirii fiind marcate de atacantul Marius Onofraş. Pînã atunci, elevii lui Dan Petrescu vor avea parte de o pauzã de douã sãptãmîni pentru meciurile internaţionale din cadrul campaniilor de calificare la Campionatul Mondial din Africa de Sud şi Campionatul European de tineret, ediţia 2009-2011.

Niciun comentariu: