miercuri, 13 mai 2009

Petrescu: «Trebuie sã fim mulţumiţi»
Antrenorul echipei ialomiţene, Dan Petrescu, s-a declarat mulţumit de rezultatul obţinut împotriva clujenilor, însã l-a atacat pe arbitrul de centru din Turcia. «Cînd faci egal cu campioana nu poţi sã fi foarte supãrat. La cum s-a desfãşurat jocul, trebuie sã fim mulţumiţi cu un punct» a explicat «Bursucul», dupã care a deschis tirul împotriva brigãzii de arbitri: «Nu înţeleg de ce mergem în Turcia dupã arbitri. De ce nu mergem în Spania, în Anglia? A fost cel mai slab arbitraj de cînd sînt eu în fotbal. Nu pot sã înţeleg cum nu le-a dat clujenilor trei cartonaşe galbene, iar pe Alcantara nu l-a eliminat. Mi s-a pãrut cã arbitreazã un conducãtor de la CFR sau Dinamo, a greşit într-o singurã direcţie». Ialomiţenii au solicitat acordarea cîte unui cartonaş galben lui Tony, pentru o intrare neregulamentarã la Brandan, lui Dani pentru faulturi repetate şi un «roşu» direct lui Alcantara pentru cã l-a cãlcat intenţionat pe Bilaşco, jucãtorul Unirii fiind cãzut pe gazon.
MM: «Greşealã gravã de arbitraj»
Managerul general al Unirii, Mihai Stoica, a luat foc la sfîrşitul întîlnirii la adresa brigãzii de arbitri din Turcia, dar a abandonat criticile şi a explicat cã oaspeţii au fost mai buni în repriza secundã. «Sper sã reuşim sã pãstrãm locul de Liga Campionilor. A fost o greşealã gravã de arbitraj pentru cã Alcantara l-a cãlcat intenţionat la Bilaşco chiar în fa¡a centralului. Mi-aş fi dorit arbitri din altã ţarã. Nu e însã cazul sã mai discutãm cînd CFR a evoluat în repriza a doua ca o campioanã» a declarat şeful clubului ialomiţean.
Kone, contestat
Clubul din Urziceni a formulat o contestaţie privind dreptul de joc al atacantului clujenilor Yssouf Kone, intrat pe teren în minutul 60. Ialomiţenii au anunţat cã jucãtorul n-ar fi trebuit sã aparã pe foaia de joc pentru cã în urmã cu douã etape a primit direct cartonaş roşu şi ar fi trebuit sã fie suspendat minim douã jocuri, însã Comisia de Disciplinã nu l-a suspendat decît un sigur meci, la fel ca şi pe dinamovistul Tamaş. Dan Petrescu a precizat, la finalul meciului cu CFR, cã Unirea ar trebui sã cîştige la «masa verde» partida încheiatã la egalitate pe teren. «Kone nu trebuia sã joace! Dar asta dacã avem comisii serioase. Dacã facem memoriu, ar trebui sã cîştigãm cu 3-0» a declarat «Bursucul», completat de MM Stoica: «E dramatic ce se întîmplã şi mã mir cã nu s-a dat o mai mare amploare asupra deciziei de a-i suspenda doar o etapã pe Kone şi Tamaş».
Adio Burns
Dupã cum am anunţat, în premierã, la începutul lunii aprilie, australianul Jacob Burns va pãrãsi în varã formaţia ialomiţeanã, el semnînd un contract pe o perioadã de trei ani cu gruparea din ţara sa natalã, Perth Glory. Mijlocaşul a sosit la Urziceni în iarna anului trecut, liber de contract, de la echipa polonezã Wisla Krakovia, însã nu a reuşit sã se impunã la Unirea, bifînd doar 542 de minute în acest sezon şi 675 de minute în returul campionatului precedent. «Burns va pleca liber de contract aşa cum a venit» a explicat managerul general al ialomiţenilor, Mihai Stoica. În iarnã, fotbalistul a fost anunţat de conducere sã-şi caute echipã din cauza salariului multe peste media formaţiei din Urziceni, mijlocaşul avînd un salariu anual de 180 mii de euro.

Niciun comentariu: