marți, 9 iunie 2009

Apostol, debut la Naţionalã
Mijlocaşul Unirii, Iulian Apostol, a debutat sîmbãtã, în naţionala României, în meciul cu Lituania, scor 1-0, în preliminariile Campionatului Mondial din 2010. «În momentul în care am primit vestea convocãrii nu mã gîndeam cã voi juca din primul minut. Cu puţin înaintea jocului am început sã simt cã am şansa mea. Ştiu cã nu e uşor sã prinzi primul 11, dar sper cã voi pãstra cît mai mult timp tricoul de titular» a precizat Iulicã. Ceilalţi doi jucãtori ialomiţeni convocaţi la echipa naţionalã, George Galamaz şi Rãzvan Pãdureţu, nu au fost în lot. De asemenea, portarul lituanian Giedrius Arlauskis, titular între buturile Unirii, n-a prins lotul din cauza unei accidentãri. Totodatã, tînãrul Raul Rusescu a reuşit sã înscrie de douã ori în succesul echipei de tineret a României, scor 4-0, din Insulele Feroe, partidã contînd pentru preliminariile Campionatului European 2009-2011.
Bursa transferurilor
Aproape de cîştigarea campionatului, formaţia din Urziceni este asaltatã de propuneri de transfer de jucãtori din partea impresarilor. Zilele trecute, antrenorul Dan Petrescu şi directorul sportiv Narcis Rãducan au fãcut o selecţie cu peste 30 de DVD-uri conţinînd imagini cu jucãtori gata sã îmbrace din sezonul viitor tricoul «leilor» din Bãrãgan. «Nu avem nevoie de foarte mulţi jucãtori noi la echipã. Urziceniul este o formaţie bine articulatã, organizatã şi cred cã vom vedea 2-3 figuri noi din varã. Dar, discuţia despre transferuri se va face în funcţie de locul pe care vom termina acest sezon» a declarat managerul general al Unirii, Mihai Stoica. Potrivit unor surse apropiate clubului ialomiţean, antrenorul Dan Petrescu a pus ochii pe vîrful noii promovate în Liga I, Unirea Alba Iulia, Gheorghe Grozav (19 ani), internaţional de tineret, descris de antrenorul sãu de la juniori drept «un jucãtor cu tehnicã în regim de vitezã, şuteazã cu ambele picioare, are un joc foarte bun de cap, execuţii tehnice deosebite, dar îi lipseşte curajul şi încrederea».
Ofertã pentru Champions League
Clubul ialomiţean a primit din partea Primãriei din Klagenfurt (Austria) o ofertã de a evolua în strãinãtate la meciurile considerate pe teren propriu în grupele Ligii Campionilor, ţinînd cont cã formaţia patronatã de Dumitru Bucşaru nu deţine încã un stadion omologat de UEFA pentru aceastã competiţie. Austriecii s-au angajat sã achite o sumã iniţialã de 1,5 milioane de euro cãtre clubul din Urziceni şi, apoi, cîte 500 mii de euro pentru fiecare joc disputat, dar şi sã suporte cheltuielile legate de transport, cazare, masã şi echipament de joc. «Am primit mai multe propuneri, dar UEFA interzice disputarea jocurilor unei echipe pe un alt stadion din altã ţarã» a explicat Mihai Stoica, managerul general al Unirii. Actual, singura variantã viabilã pentru elevii lui Dan Petrescu în Champions League rãmîne stadionul «Ghencea», în timp ce singurul sponsor inscripţionat pe tricourile ialomiţenilor este Alexandrion Grup, care a plãtit 750 mii de euro în acest sezon, dar care nu-şi va mai prelungi contractul din sezonul viitor cu gruparea alb-albastrã.
Unirea e peste Dinamo şi Rapid
Ialomiţenii se situeazã pe locul 172 în clasamentul mondial al cluburilor, la sfîrşitul lunii mai 2009, totalizînd 86 de puncte, conform ierarhiei realizate de Federaţia Internaţionalã de Istorie şi Statisticã a Fotbalului, elevii lui Dan Petrescu fiind peste formaţii precum Dinamo sau Rapid. Formaţia din Urziceni este în urcare 47 de poziţii faţã de locul ocupat în urmã cu o lunã, cînd Urziceniul se clasa pe locul 219. Celelalte echipe de top din România ocupau urmãtoarele locuri: FC Vaslui-94, CFR Cluj-110, FC Timişoara-142, Steaua-162, Dinamo-189 şi Rapid-332.

Niciun comentariu: