marți, 9 iunie 2009

Urziceniul e aproape de primul titlu din istorie, iar Dan Petrescu e optimist
«Batem Steaua!»
l «Bursucul» a cunoscut gloria în Ghencea, dar acum vrea mai mult ca niciodatã sã învingã formaţia la care a crescut l meciul Unirea Urziceni-Steaua e în direct pe Antena 1 miercuri, de la ora 20,00
Antrenorul ialomiţenilor, Dan Petrescu, a prefaţat disputa decisivã cu Steaua Bucureşti, de astãzi, 10 iunie, meci în urma cãruia Unirea Urziceni poate sã-şi adjudece primul titlu din istoria clubului. Dupã ce au zdrobit într-un amical divizionara secundã Concordia Chiajna, scor 5-0, prin reuşitele lui Dãnãlache, de douã ori, Onofraş, Bîrlãdeanu şi Bilaşco, pentru Apostol&Co ar fi suficient şi un rezultat de egalitate în disputa cu Steaua. Iar la final, ialomiţenii se vor putea bucura fãrã sã mai aştepte decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în ceea ce priveşte depunctarea Timişoarei.
-Mister, e aproape titlul de campioanã pentru Unirea?
-N-aş vrea sã treacã nimeni prin ceea ce am trecut noi dupã meciul de la Timişoara. Mai ales cã, ceea ce s-a întîmplat dupã victoria noastrã, îmi dã de gîndit pentru cã ne-am bucurat cam repede. Şi noi, şi suporterii, şi ziariştii, toţi cei care au scris dupã succesul nostru în dauna lui Poli. A fost o nebunie, ne-a luat valul şi sîntem într-o situaţie penibilã acum.
-Se simte presiunea acestui ultim joc?
-E puţinã tensiune. Mai mare decît de obicei şi nu pentru cã nu putem cîştiga în faţa Stelei, ci pentru cã ne-am bucurat, am fãcut şi petrecere şi toate acestea în viaţã se cam plãtesc. Nu aş vrea sã se întîmple la noi ceea ce s-a întîmplat la alte cluburi unde jucãtori, antrenori, conducere s-au crezut campioni şi n-au ajuns sã cîştige titlul.
-Care sînt şansele în faţa Stelei?
Şi Steaua poate cîştiga cu noi, şi Timişoara poate cîştiga la Braşov. Nu vãd ce ar fi anormal. Steaua joacã mult mai bine în ultimele etape. Au învins Craiova şi au pierdut nemeritat la Timişoara. Cred cã roş-albaştri pot bate orice echipã în acest moment. Nu vãd de ce nu ar învinge şi pe Unirea, dar la fel de posibil este ca şi noi sã cîştigãm.
-Vã este teamã de decizia Tribunalului de la Lausanne?
-Nu mi-e fricã de decizia TAS. Mi-e fricã de ultimele meciuri. Cred cã Timişoara va primi punctele înapoi pentru cã altfel nu-mi explic de ce se tot amînã decizia. O comisie care credeam cã va da un verdict a amînat pînã acum douã sau trei termene. Poate va mai fi o amînare pentru cã nu mai are nimeni încredere în decizia TAS. N-ar fi trebuit luatã în seamã cererea Timişoarei, ar fi trebuit sã facã oamenii din comisie ceea ce cred cã este corect. Pînã la urmã, Timişoara îşi meritã punctele, le-au obţinut şi le-au fost luate.
-Titlul se poate, însã, decide la comisii...
-Noi trebuie sã cîştigãm primul loc pe teren nu pe la comisii. Trebuie sã ne bazãm numai şi numai pe noi. Dacã vom putea vom cîştiga titlul, dacã nu asta e, mergem înainte. Bãieţii sînt foarte montaţi, însã ceea ce s-a petrecut dupã jocul de la Timişoara nu mã face fericit. Principalii vinovaţi sînt, însã, antrenorul şi conducerea, jucãtorii n-au nicio vinã. (G. ŞEITAN)

Niciun comentariu: