joi, 11 iunie 2009

URZICENI - STEAUA 1-1
Egalul solidarităţii
de Maria Andrieş
Steaua şi Urziceni s-au menajat reciproc pe teren şi au fuzionat în tribune
Au venit să-şi vadă eroii locali pînă şi gospodinele, îmbrăcate în tricouri cu sigla Unirii. Copiii şi-au tras taţii de mînecă să mai ia o pungă de seminţe. Ca şi cum mergeau la un Multiplex de fotbal. Au umplut pînă la refuz tribunele, şi-au aplaudat echipa, au aplaudat şi galeria Stelei, apoi au aşteptat. La fel şi jucătorii. În prima repriză, s-a jucat un biliard perfect. Fără şuturi pe poartă în primele 20 de minute. Szekely s-a trezit şutînd în transversală, dar Arlauskis s-a dezmorţit brusc şi a respins peste. În rest, steliştii s-au concentrat să ţină mingea departe de careu. O misiune lejeră, pentru că elevii lui Dan Petrescu au exersat conştiincios pasele în cerc, la firul ierbii, pe acoperiş sau în braţele lui Zapata.
În tribune, se aplaudau alte meciuri. "1-0 la Piteşti!", "Bravo, mă!". Cîte un "Ooooo!" colectiv se auzea după tunetul miniatural al baloanelor pe acoperiş. Pe teren, jucătorii se mişcau mai lent decît panourile rotative de pe margine. La pauza de apă, din minutul 22, Pedrazzini a dat indicaţii cu gesturi largi. Dan Petrescu, mai puţin agitat ca de obicei, a stat cu mîinile încrucişate. Oricum antenele jucătorilor se încordaseră să prindă alte posturi, alte veşti. "2-0 Poli cu Rapid!". "Uraaa!".
Eurogol Rusescu
La pauză, rezultatele citite de crainicul stadionului au fost primite cu urale. Golul lui Stancu a risipit din entuziasm (min.47), dar Unirea s-a scuturat, ca pugiliştii înaintea ultimei runde. Au început să preseze şi internaţionalul de tineret Rusescu a şutat cu stîngul, din 16 metri. Gol şi oraşul din tribune s-a ridicat în picioare. Ogăraru îşi împinge echipa spre careul lui Arlauskis, în timp ce spectatorii ovaţionează scorul de la Piteşti: 4-1 pentru Argeş.
De mînă în Europa
Jocul s-a accelerat, dar aproape nu mai conta ce se întîmplă în iarbă. Pauză de apă. "Chiar au intrat pe teren la Dinamo?". Să vină mai repede! Remiza convine şi unora, şi altora, nu strică fuziunea dintre galerii. În noaptea tropicală de iunie, steliştii sînt singurii înfriguraţi, în micul lor dreptunghi de peluză. Nicoliţă întinde mîna după sticla de apă. E ultima sută de metri, ultimele zece minute, dilatate de accidentări şi pauze de hidratare. Să vină titlul! Locul în Europa! Frunză ţîşneşte pe stînga, dar şutează fără ţintă. Cele două echipe atîrnă una de alta ca challengerii. Se numără secundele! Spectatorii s-au ridicat! Unu, doi... Gata! Iată istoria!

FLASH
Zenga a ţinut cu Urziceni
La partida de aseară a asistat şi fostul tehnician al roş-albaştrilor, Walter Zenga. "Sînt fanul Unirii! Am venit pentru Dan Petrescu şi pentru MM şi îmi doresc foarte mult ca ei să devină campioni", a explicat Zenga, noul tehnician al formaţiei Palermo. "Dacă ar fi să transfer români la Palermo i-aş lua pe Galamaz şi pe Dănciulescu, deoarece sînt profesionişti sută la sută", a continuat italianul. La meci au venit şi foştii stelişti Nicolae Dică, Adrian Neaga şi Mirel Rădoi. (Răzvan Rotaru)
Rădoi: "Nu mã aşteptam"
Fostul căpitan al Stelei, Mirel Rădoi, spune că este surprins de finalul Ligii I. "Nu mă aşteptam ca Urziceniul să ajungă să se lupte pentru titlu în ultima etapă şi cu atît mai mult ca Steaua să fie atît de jos în clasament", a comentat Rădoi. Fotbalistul a plecat din Ghencea în luna ianuarie, atunci cînd s-a transferat la Al-Hilal, în Arabia Saudită, pentru 6 milioane de dolari. (Răzvan Rotaru)
Petre Cozma invitat la meci
Oficialii Unirii l-au invitat la partida de la Urziceni pe Petre Cozma, tatăl handbalistului Marian Cozma, care a fost ucis în urmă cu patru luni în Ungaria. Pentru că forţele de ordine nu l-au lăsat să intre, Petre Cozma a fost preluat de la poarta stadionului de către Claudia, soţia managerului general al ialomiţenilor, Mihai Stoica. (Răzvan Rotaru)

Un comentariu:

Anonim spunea...

One Million Dollars here -> www.TheMillionDollarSearch.us