joi, 11 iunie 2009

URZICENI - STEAUA 1-1
"Visez!"
Dan Petrescu este mîndru că egalul de aseară a ajutat-o pe Steaua să meargă în Europa League şi a anunţat că îşi doreşte trei fotbalişti din Ghencea
- Domnule Petrescu, cum aţi trăit acest meci?
- Parcă nu îmi mai bătea inima. Ne-am bucurat ca nişte tăntălăi după meciul de la Timişoara şi nu cred că trebuia. Cînd ne-a dat Steaua gol, am crezut că e groasă. Nu îmi puteam închipui că o să mă îngroape un jucător pe care eu l-am crescut, Bogdan Stancu.
- Unirea nu a făcut un joc strălucit!
- Aşa este! Chiar nu am făcut! Le-am zis jucătorilor la pauză să jucăm la rezultat. S-a văzut că tensiunea a fost prea mare pentru noi, azi nu meritam mai mult de un egal. Mulţi dintre jucătorii mei n-au cîştigat nici un campionat, nici nu ştiu să se bucure. Am avut noroc cu golul senzaţional al lui Rusescu, un copil de viitor în care am mare încredere. Ne-a trecut glonţul pe la ureche, dar acum trăim un miracol!
- Cînd aţi realizat că puteţi cîştiga titlul?
- Cu vreo patru etape în urmă. Acum pot spune că mă bucur şi pentru Steaua, e echipa mea de suflet, acolo am crescut, acolo m-am realizat şi de acolo am plecat în fotbalul mare. Îmi plac cîţiva jucători de acolo! Vreau trei jucători de la Steaua, însă nu vreau să dau nume, pentru că nu-i corect, să vedem întîi dacă putem să-i luăm. În grupele Champions League vom juca pe un stadion din Bucureşti.
"Jucătorii au principalul merit"
- Cine are principalul merit?
- Acest titlu se datorează în principal jucătorilor, apoi patronului, care este cel mai bun din lume, pentru el vorbesc rezultatele, nu mai trebuie să vorbească şi el, iar la mică distanţă eu cu Mihai Stoica. Nici eu n-am ştiu cum să mă manifest, n-am mai cîştigat de mult un campionat şi uitasem.
- Cui dedicaţi această medalie de campion?
- În primul rînd, familiei! Soţiei mele, care a avut răbdare cu mine, m-a înţeles cînd n-am dormit împreună, pentru că eu preferam să îmi petrec nopţile prin cantonamente. Fetiţelor mele, care m-au susţinut mereu, mamei mele, care se roagă la fiecare etapă pentru mine. Îi iubesc pe toţi şi abia aştept să-i văd. Nu am vrut să-i aduc la meci pentru că mă gîndeam la ce este mai rău, nu voiam să trăiască o dezamăgire. Eu cînd pierd nu mai vorbesc cu nimeni, sînt cît se poate de rău!
- Jucătorii au liber la o şampanie?
- Acum pot bea orice, două zile pot sta şi în cap. Sincer, i-am disperat cu apa plată. Mă apuc şi eu de sărbătorit, mă apuc şi de cîntat, trebuie să învăţ melodia Ligii, însă trebuie să beau ceva înainte.

"Dan Petrescu a avut o inspiraţie fantastică în retur prin tot ce a inventat. S-a născut un mare antrenor, dar acum îl sechestrăm, deşi e marfă pentru export"
Mihai Stoica

"Este o echipă magnifică, nişte jucători care au suportat să fie ignoraţi de alţi oameni din fotbal şi apoi să joace extraordinar împotriva echipelor care le-au întors spatele. Mă bucur că şi Steaua merge în Europa"
Mihai Stoica

"Nici în visele cele mai frumoase nu credeam că voi cîştiga titlul. Nu o să dorm deloc în noaptea asta, nu mă despart de medalie nici dacă mă pun cinci minute în pat"
Dacian Varga, mijlocaş Unirea

"O seară senzaţională pentru mine, acum cîteva luni evoluam în Divizia B, iar acum joc în Liga Campionilor, nu voi uita niciodată această seară"
Tiberiu Bălan, mijlocaş Unirea

Un comentariu:

Anonim spunea...

One Million Dollars here -> www.TheMillionDollarSearch.us