vineri, 7 august 2009

Petrescu i-a pus la zid pe jucătorii Unirii
Cantonament pînă la prima victorie
l Galamaz&Co au ocazia să scape de pedeapsa «Bursucului» chiar sîmbătă, dacă înving pe Rapid
Antrenorul Dan Petrescu este foc şi pară pe jucătorii campioanei Unirea Urziceni, «Bursucul» fiind deranjat de faptul că ialomiţenii n-au obţinut încă o victorie de la startul oficial al sezonului. Mai mult decît atît, tehnicianul care a adus primul titlu din istorie pentru echipa patronată de Dumitru Bucşaru s-a arătat deranjat de jocul elevilor săi în partida amicală cu Victoria Brăneşti, cu care campionii n-au izbutit decît o remiză. Drept consecinţă, Petrescu şi-a băgat jucătorii în cantonament cu două zile înaintea meciului cu Rapid şi nu cu doar o zi cum obişnuia în campionatul precedent.
Antrenorului anului trecut în România, Dan Petrescu, încearcă să inventeze o soluţie pentru ca echipa ialomiţeană să obţină prima victorie din noua ediţie a Ligii I. După insuccesul din Supercupă, pierdută la loviturile de departajare în faţa CFR-ului şi, apoi, înfrîngerea din campionat tot în dauna clujenilor, «Bursucul» caută ingredientul special pentru ca Unirea să cîştige în faţa Rapidului, în primul meci pe teren propriu din acest sezon. De asemenea, egalul din amicalul cu Brăneşti, disputat la mijlocul acestei săptămîni, în care Petrescu a rulat mai mult jucătorii care nu au evoluat în primele două meciuri oficiale, l-a convins pe antrenorul Urziceniului că este nevoie de o măsură radicală: «Staţi în cantonament pînă veţi obţine prima victorie din acest sezon. Dacă bateţi sîmbătă Rapidul atunci plecaţi acasă, dacă nu, rămîneţi la Urziceni cel puţin încă o săptămînă». Jucătorii n-au primit prea bine ordinul tehnicianului, dar speră ca în partida contra giuleştenilor să îi facă pe plac «Bursucului» şi să debuteze pe teren propriu cu un succes atît de necesar. «Vom face tot ceea ce depinde de noi să cîştigăm, chiar dacă Rapidul este într-o formă bună pe care au arătat-o în meciul cu Poli Iaşi. Nu i-am bătut încă la Urziceni, dar sîmbătă vrem să luăm toate punctele» a spus atacantul Marius Onofraş, care a completat că echipa campioană va avea nevoie de suportul fanilor pentru a-i încuraja contra bucureştenilor.

Doar egal cu Brăneşti
Unirea Urziceni a remizat miercuri, 5 august, într-o partidă amicală contra formaţiei de ligă secundă Victoria Brăneşti, antrenată de fostul jucător al Stelei, Ilie Stan, echipă nou promovată în eşalonul secund. Elevii lui Dan Petrescu s-au chinuit cu echipa ilfoveană şi, chiar dacă au deschis scorul relativ repede, prin Onofraş (’10), s-au văzut egalaţi după numai 3 minute la o gravă greşeală a fundaşului dreapta Dan Matei. Ialomiţenii au început în formula: Tudor-Matei, Munteanu, Mehmedovic, Brandan-Nicu-Ricardo, Marinescu-Onofraş, Bilaşco, Stan. După pauză, antrenorul Unirii a utilizat următorii jucători: Grigore-Matei (’56 Nicu), Galamaz, Fernandes, Brandan (’56 Bordeanu)-Paraschiv-Pădureţu, Marinescu (’56 Apostol)-Onofraş (’56 Frunză), Dănălache, Stan (’56 Rusescu). În ultimele minute ale întîlnirii, fundaşul Nicu a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene, în timp ce portarul Grigore a suferit o accidentare care îl face incert pentru partida contra Rapidului.
Varga vrea înapoi la Urziceni
Mijlocaşul Sportului Studenţesc, Dacian Varga, împrumutat sezonul precedent timp de 4 luni la Unirea Urziceni, a declarat că şi-ar dori să se întoarcă la formaţia campioană şi că sînt şanse ca un eventual transfer la echipa antrenată de Dan Petrescu să se realizeze înainte de sfîrşitul perioadei de transferuri. «Mai există şanse să joc la Unirea, dar totul depinde de conducătorii celor două cluburi. La Urziceni a rămas acelaşi grup unit, iar noii jucători au experienţă şi se vor acomoda repede. Mi-ar plăcea să joc cu un contract ferm, să nu mai fiu împrumutat şi apoi să mă întorc la echipa de bază» a explicat Varga, al cărui transfer definitiv la Unirea a picat din cauza pretenţiile exagerate ale patronului «studenţilor», Vasile Şiman. «Îmi doresc să joc la echipa care mă doreşte cel mai mult. Ţin în continuare legătura cu colegii de la Unirea, am rămas prieten cu mai mulţi jucători din echipă şi sper să jucăm din nou împreună» a conchis mijlocaşul care a reuşit 4 goluri pentru Urziceni în returul sezonului precedent.
McAlister, ratat
Transferul mijlocaşului scoţian Jim McAlister la gruparea din Urziceni are foarte puţine şanse să se materializeze înainte de sfîrşitul perioadei de transferuri. Jucătorul lui Greenock Morton, pe care antrenorul Dan Petrescu l-a solicitat în probe pentru trei săptămîni, dar pentru care clubul din Scoţia s-a opus, a ajuns în teste la echipa britanică Watford. McAlister, care a debutat pentru Morton la vîrsta de doar 17 ani, a fost deja poreclit de fanii lui Watford «Jimaldinho», graţie calităţilor sale care se aseamănă cu cele ale jucătorilor brazilieni. Mijlocaşul a evoluat timp de o jumătate de oră în amicalul pe care campioana României l-a susţinut contra formaţiei Plymouth Argyle, în ultimul meci de pregătire din turneul scoţian.
Campionii sînt peste Dinamo
Ialomiţenii se situează pe poziţia 191 în clasamentul mondial al cluburilor, la sfîrşitul lunii iulie 2009, totalizînd 87,5 puncte, potrivit ierarhiei dată publicităţii de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului. Campioana României este în coborîre 18 locuri comparativ cu poziţia ocupată la sfîrşitul lunii iunie, cînd Unirea se clasa pe locul 173. Dacă în lunile precedente Galamaz&Co erau peste formaţii precum Steaua sau Rapid, conform clasamentului la care facem referire băieţii lui Dan Petrescu stau mai bine numai decît Dinamo. Celelalte formaţii româneşti din Liga I ocupă următoarele locuri: Steaua-78, FC Vaslui-98, CFR Cluj-100, FC Timişoara-133 şi Dinamo-224.
Arlauskis, convocat la naţionala Lituaniei
Portarul Unirii Urziceni, Giedrius Arlauskis, a fost convocat la echipa naţională a Lituaniei pentru meciul amical contra selecţionatei Luxemburgului, care se va desfăşura pe 12 august. Chiar dacă este accidentat încă dinaintea startului sezonului şi ar putea reveni într-un meci oficial abia peste două săptămîni, «Miko» va onora convocarea la echipa naţională. Selecţionata Lituaniei face parte din grupa a 7-a de calificare la Campionatul Mondial din Africa de Sud, în care a fost repartizată şi echipa României. Lituanienii ocupă poziţia a 4-a în grupă, cu 9 puncte din 7 jocuri, în timp ce tricolorii sînt pe locul al 6-lea cu 7 puncte după 6 jocuri.
Kovacs arbitrează Unirea cu Rapid
Partida dintre formaţiile Unirea Urziceni şi Rapid Bucureşti, care se va desfăşura pe stadionul «Tineretului», sîmbătă, 8 august, cu începere de la orele 21,00, în direct pe GSP TV, va fi arbitrată la centru de Istvan Kovacs, din Carei, cavaler al fluierului cu 32 de jocuri în prima ligă. Acesta va fi ajutat la cele două tuşe de Ionel Popa, din Paşcani şi de Dragoş Iliescu, din Craiova, iar observatori vor fi Dan Ionescu şi Dan Petrescu, ambii din Bucureşti, în timp ce supervizor a fost desemnat Valentin Alexandru, din Ploieşti. Cu Kovacs la centru, ialomiţenii n-au cîştigat în cele două partide de pînă acum, 0-0 cu Dinamo (31 octombrie 2007) şi 0-1 cu Steaua (1 decembrie 2008).

Niciun comentariu: