marți, 4 august 2009

Unirea a pierdut, în etapa de debut a sezonului, la Cluj
Şi-au găsit «naşii»!
l ialomiţenii nu au reuşit să cîştige în faţa ardelenilor nici după a 9-a întîlnire directă
Elevii lui Dan Petrescu par să-şi fi găsit «naşii» în prima ligă din România, clujenii de la CFR putîndu-se mîndri că nu au pierdut pînă acum vreun meci în faţa ialomiţenilor. Mai mult, şi după jocul de sîmbătă, din prima rundă a noului campionat, Unirea n-a marcat încă pe terenul Clujului. Partida dintre ialomiţeni şi clujeni putea fi lesne o dispută de Champions League, între actuala şi fost deţinătoare a titlului în Liga I. Băieţii «Bursucului» ardeau de nerăbdare să aline durerea pierderii Supercupei României, dar morişca alb-vişinie le-a stopat elanul.
Gazdele au început mai bine jocul, în timp ce Urziceniul parcă nu se regăseşte pe terenul clujenilor. Cadu (’20), lovitură liberă scoasă de Grigore peste şi Tony (’35), şut puţin peste din marginea careului mare, au semnat primele ocazii la disputei. Apoi, inevitabilul s-a produs. Peralta (’42), scăpat din marcaj în preajma careului de 6 metri, a plasat o lovitură de cap şi ardelenii au intrat în avantaj la cabine.
Imediat după pauză, Rusescu (’46) a tras pe lîngă din poziţie ideală, iar ratarea Unirii n-a rămas nepedepsită. Dubarbier (’55), după o eroare de proporţii a cuplului Galamaz-Maftei, singur-singurel la 7-8 metri, l-a executat lejer pe Grigore. Apoi, liniştea s-a lăsat pe arena clujeană, fiind deranjată doar de ole-urile galeriei ardelene. Şi, de lovitura de pedeapsă irosită cu seninătate de Pădureţu (’81), dar şi de bara aceluiaşi decar al ialomiţenilor (’85). Iar Clujul rămîne o fortăreaţă greu de cucerit pentru «leii» din Bărăgan. Poate la anul.

CFR CLUJ-UNIREA URZICENI 2-0
Au marcat: Peralta (’42), Dubarbier (’55)
CLUJ: Nuno Claro-Tony, Cadu, Alcantara, Panin-Dani-Mara (’75 Trică), Culio, Peralta (’81 Leao), Dubarbier-Y. Kone (’88 Ruiz). Antrenor: Antonio Conceicao
URZICENI: Grigore-Maftei, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu-Ricardo-Frunză, Apostol (’79 Paraschiv), Brandan (’81 Onofraş), Rusescu-Bilaşco (’63 Pădureţu). Antrenor: Dan Petrescu
Cartonaşe galbene: Mara, Dani, Culio, Alcantara / Bilaşco, Ricardo, Brandan
Cartonaşe roşii: Dani / Ricardo
Arbitri: M. Avram (Bucureşti), A. Vidan (Bucureşti), O. Şovre (Oradea)
Stadion: «Constantin Rădulescu» 10.000 de spectatori

MM a sperat pînă la final
Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a recunoscut la finalul jocului superioritatea formaţiei clujene, apreciind, spre deosebire de meciul din Supercupa României, arbitrajul brigăzii conduse de Marius Avram. «Acest meci nu a avut nicio legătură cu Supercupa, a fost total altceva. Am pierdut meciul pe care doream foarte mult să-l cîştigăm. CFR ne-a bătut fără drept de apel. Chiar dacă au fost două eliminări, jocul n-a fost dur, iar arbitrajul a fost impecabil» a precizat şeful Urziceniului. MM a completat că regretă penalty-ul ratat de mijlocaşul Răzvan Pădureţu, fiind de părere că ialomiţenii ar fi avut forţa să revină în joc dacă lovitura de pedeapsă ar fi fost transformată. «Dacă marcam acel penalty mai avea 15 minute de dispoziţie să egalăm şi poate reuşeam» a conchis Stoica.
Stîngaciu: «Avem probleme la 11 metri»
Antrenorul ialomiţenilor, Dan Petrescu, nu a participat la conferinţa de presă de după meciul cu CFR Cluj, fiind suspendat în urma incidentelor din Supercupa României. În locul său, a venit antrenorul cu portarii, Dumitru Stîngaciu, acesta precizînd că victoria ardelenilor este meritată. «Felicitări pentru CFR, a meritat victoria, dar şi noi am avut un penalty, am ratat alte şase-şapte ocazii. Văd că avem probleme cu penalty-urile, va trebui să lucrăm mai mult la acest capitol» a explicat Stîngaciu. Fostul portar a menţionat că absenţa lui Dan Petrescu de pe bancă a contat în stabilirea rezultatului final, care nu a fost influenţat de deciziile arbitrilor. «S-a simţit şi lipsa lui Dan Petrescu de pe bancă. Arbitraul a fost unul foarte bun, nu am nimic de reproşat» a încheiat acesta.
Unirea a ratat 4 penalty-uri în 7 zile
Ialomiţenii au reuşit să doboare un record negativ în meciurile cu clujenii de la CFR, ratînd nu mai puţin decît 4 lovituri de pedeapsă. În meciul din Supercupa României, pierdut cu 3-4 în faţa formaţiei ardelene, Pădureţu, Frunză şi Rusescu au irosit fiecare cîte un 11 metri, la loviturile de departajare, în timp ce în meciul de campionat, Pădureţu a recidivat, ratînd un penalty printr-o execuţie similară celei din Supercupă. Să reţinem că, în campionatul precedent, dar şi în jocurile amicale, decarul Unirii Urziceni nu a greşit vreodată ţinta, fiind principalul executant al loviturilor de pedeapsă pentru ialomiţeni.
Petrescu, la selecţia Gillette de la Sibiu
Duminică, 2 august, antrenorul Unirii, Dan Petrescu, a participat, la Sibiu, la etapa de selecţie din cadrul campaniei naţionale «Vreau să fiu mare», organizată de compania Gillette. În fiecare an, caravana «Descoperă învingătorii de mîine», condusă de fostul cîştigător al Cupei Campionilor, Emerich Ienei, dar şi de antrenorii Cornel Drăguşin şi Adrian Boiangiu, îi au ca invitaţi pe foştii mari jucători Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu şi Dan Petrescu. Aceştia selectează copii din toată ţara care îşi doresc să ajungă jucători de fotbal, iar pentru a-i ajuta, 5% din vînzarea fiecărui produs Gillette inclus în promoţie intră într-un fond destinat descoperirii şi pregătirii tinerilor fotbalişti.
Urziceni, şansa a treia la titlu
Principalele case de pariuri din Europa au anunţat care sînt, în opinia specialiştilor proprii, şansele la titlul de campioană a României în acest sezon care a debutat la sfîrşitul săptămînii trecute. Potrivit acestora, formaţia FC Vaslui are cele mai mari şanse să devină la sfîrşitul campionatului noua deţinătoare a titlului, iar bănăţenii de la FC Timişoara ar ocupa locul al doilea şi s-ar califica, împreună cu viitoarea campioană în Champions League. Echipa antrenată de Dan Petrescu, campioana en-titre, este creditată cu şansa a treia la titlu, înaintea unor formaţii deja consacrate precum Steaua, CFR Cluj, Dinamo, Rapid sau Craiova.
Burns a ajuns căpitan în Australia
Fostul mijlocaş central al Unirii Urziceni, Jacob Burns, care a părăsit formaţia ialomiţeană la sfîrşitul sezonului precedent, a fost ales de colegii săi de la Perth Glory noul căpitan al echipei de primă ligă din Australia. Internaţionalul din Ţara Cangurilor, în vîrstă de 31 de ani, transferat din postura de jucător liber după ce îşi reziliase înţelegerea cu polonezii de la Wisla Cracovia, a jucat pentru echipa lui Dan Petrescu timp de un an şi jumătate, însă nu a reuşit să impresioneze. Burns a evoluat 540 de minute în campionatul 2008-2009 pentru Unirea, nereuşind să marcheze vreun gol şi 675 de minute în returul sezonului 2007-2008, de asemenea fără a înscrie.

Niciun comentariu: