vineri, 31 iulie 2009

«Bursucul» îşi face bagajele pentru Serie A
Petrescu e gata să renunţe în iarnă la Unirea Urziceni
Scandalul declanşat de arbitrajul ostil din Supercupa României, pierdută de Unirea Urziceni după loviturile de departajare în faţa echipei CFR Cluj, scor 3-4, are şi o latură mai puţin cunoscută fanilor ialomiţeni. Potrivit informaţiilor noastre, prestaţia centralului Georgian Ionescu l-a scandalizat atît de mult pe «Bursuc» încît acesta a luat hotărîrea să plece din fotbalul românesc imediat după ce jocurile din Liga Campionilor se vor fi terminat pentru campioana României. Iar asta se va întîmpla, cel mai probabil, la jumătatea lunii decembrie.
Antrenorul Dan Petrescu a declarat că arbitrii ar fi singurii vinovaţi de insuccesul echipei Unirea Urziceni în meciul din Supercupă, ameninţînd totodată că va pleca din fotbalul românesc în cazul în care formaţia ialomiţeană va mai fi arbitrată într-o manieră similară. «Nu o să mă mai vedeţi mult în ţară cu asemenea arbitri. Am luat campionatul pentru că am avut arbitri străini. Dacă şi la Supercupă aveam străini, luam şi trofeul şi încă o dată şi campionatul» a exclamat «Bursucul». Chiar dacă declaraţia în cauză poate fi pusă pe seama faptului că tehnicianul campioanei era sub impulsul finalului de meci cu clujenii, afirmaţia lui Dan Petrescu a fost întărită de agentul de jucători Ioan Becali, un prieten foarte apropiat al antrenorului ialomiţean. Acesta a precizat, în cadrul unei emisiuni de televiziune, că a început deja discuţiile cu mai multe echipe din prima ligă italiană pentru mutarea din iarnă a lui Dan Petrescu în «Cizmă». «Garantez eu că Dan Petrescu nu va mai antrena în România de anul viitor. Există deja un interes pentru el, dar nu poate fi vorba de orice echipă, trebuie să îi găsim ceva rezonabil» a explicat Becali.
În realitate, «fumigenele» lansate de impresarul Becali ar avea un substrat în relaţia tensionată pe care acesta o are în prezent cu patronul Unirii Urziceni, Dumitru Bucşaru. În trecut, cei doi au fost foarte apropiaţi, agentul FIFA îndrumînd sute de jucători către gruparea ialomiţeană încă de pe vremea în care «leii» din Bărăgan activau în liga secundă. De asemenea, antrenorul Dan Petrescu ar fi şi el nemulţumit de faptul că patronul Bucşaru a devenit foarte zgîrcit în ultimele luni, banii alocaţi pentru transferurile de jucători fiind consideraţi a fi nesemnificativi pentru o formaţie de Liga Campionilor. Ca o dovadă, «Bursucul» şi-a anunţat jucătorii înaintea Supercupei că îi va premia din propriul buzunar în cazul cîştigării trofeului, în timp ce patronul Bucşaru s-a prevelat de faptul că Regulamentul de Ordine Interioară al clubului ialomiţean nu ar prevede astfel de bonusuri. Mai mult, tot Dan Petrescu a fost cel care a reuşit să-i strîngă în jurul lui pe jucători, în ultimele 6 luni ale campionatului trecut, chiar dacă ei nu erau plătiţi de mai bine de jumătate de an: iar rezultatul a fost cîştigarea titlului de campioană de Unirea Urziceni.
Potrivit unor surse apropiate antrenorului Petrescu, «Bursucul» va pleca de la echipă în această iarnă, singura modalitate prin care acesta ar putea fi convins să rămînă fiind nişte rezultate excepţionale în grupele Ligii Campionilor. «Dacă se va clasa în Champions League pe locul al 3-lea în grupă, şi automat se va califica în primăvara europeană în Europa League, atunci Petrescu va rămîne. Dacă va fi pe ultimul loc în Ligă, atunci cu siguranţă va pleca» a dezvăluit unul dintre apropiaţii «Bursucului». Petrescu a semnat cu Unirea la jumătatea lunii septembrie 2006, şi de atunci a reuşit să ajungă în finala Cupei României, pierdută acum un an în faţa CFR-ului şi să cîştige titlul de campion al României.

Petrescu, suspendat două etape
Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal l-a suspendat, miercuri, pe antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, pentru eliminarea de la pauza meciului din Supercupa României, pierdut de ialomiţeni la loviturile de departajare. «Bursucul» a protestat vehement la adresa centralului partidei, Georgian Ionescu, care nu i-a eliminat pe ardelenii Cadu, Culio şi Deac, şi va conduce formaţia ialomiţeană din tribună în următoarele două etape. De asemenea, tehnicianul a fost amendat cu suma de 6800 de lei, drept penalitate sportivă, pentru proteste şi injurii aduse arbitrilor. Unirea va juca sîmbătă, 1 august, în prima etapă a Ligii I, la Cluj, iar în runda următoare va primi pe teren propriu pe Rapid, într-un joc din cadrul rundei a doua a campionatului.
MM îl susţine pe «Bursuc»
Managerul general al ialomiţenilor, Mihai Stoica, este de părere că decizia de suspendare a antrenorului Dan Petrescu este una regulamentară, dar a menţionat că i se pare bizar că prestaţia brigăzii de arbitri nu a fost analizată încă. «Nu am nicio îndoială că decizia este una regulamentară. Nu este însă normal să se judece efectul înaintea cauzei pentru că Dan Petrescu a protestat deoarece arbitrul Ionescu a greşit. Culio şi Cadu, care trebuiau eliminaţi, nu au fost încă judecaţi, la fel ca şi arbitrul partidei. Mă întreb, nu este ceva în neregulă?» a «tunat» şeful Unirii. Acesta a adăugat că zvonurile privind o eventuală măsură de protest vizînd neprezentarea în prima etapă de la Cluj sînt false. «Este exclus să nu ne prezentăm la meciul cu CFR» a conchis MM.
Brandan este incert pentru prima etapă
Argentinianul Pablo Brandan este incert pentru meciul din prima etapă a campionatului, contra formaţiei CFR Cluj, care se va disputa sîmbătă, 1 august, de la orele 20,30, în direct pe canalul Digi Sport. Mijlocaşul Unirii Urziceni a fost lovit cu cotul în plină figură de fundaşul ardelenilor, Cadu, în debutul meciului din Supercupa României, care a opus aceleaşi echipe în urmă cu aproape o săptămînă. «Pablo a ieşit din antrenament şi nu a mai putut continua. Se plîngea că şi acum îl mai doare obrazul de la lovitura primită în Supercupă» a precizat, ieri, antrenorul campioanei. Astfel, Brandan ar putea fi înlocuit în centrul liniei mediene a ialomiţenilor de Răzvan Pădureţu, jucător care însă nu a dat satisfacţie în primul meci oficial al sezonului, cînd a ratat şi un penalty la loviturile de departajare. O altă soluţie ar fi Dinu Todoran, lăsat în afara lotului de 18 jucători în partida din Supercupă.
Semedo e aproape de Unirea
Fostul jucător al Stelei şi CFR-ului, portughezul Antonio Semedo, este foarte aproape să semneze un contract cu gruparea ialomiţeană, clubul din Urziceni fiind în discuţii cu jucătorul care în prezent este liber de contract. «Aştept un răspuns de la Dan Petrescu să văd dacă are nevoie de el. Cînd eram la Steaua am vrut să-l transferăm, dar el a ajuns la Cluj» a explicat managerul general al Urziceniului, Mihai Stoica, care l-a ofertat pe jucătorul portughez. Semedo a ajuns pentru prima dată în România la CFR Cluj, pentru care a evoluat timp de trei sezoane, după care a fost achiziţionat de Steaua, club la care însă nu s-a integrat şi a fost pus pe lista de transferuri. Poate evolua ca mijlocaş de bandă dreaptă şi stînga, dar şi pe post de vîrf într-un sistem 4-4-2.
Transferul scoţianului McAlister, în suspans
Discuţiile privind transferul mijlocaşul scoţian al grupării de ligă secundă Greenock Morton , Jim McAlister, 23 ani, la Unirea Urziceni, sînt suspendate din cauza unor neînţelegeri între cele două cluburi. Clubul la care jucătorul este legitimat a refuzat să-i permită fotbalistului, care l-a impresionat pe antrenorul Dan Petrescu în cantonamentul din Scoţia, să fie testat pentru încă două-trei săptămîni în România. «Dacă McAlister vine în România să-l mai vedem are o şansă să-l transferăm. Vreau să-l văd mai mult la lucru, iar dacă nu va veni oferta va pica» a spus «Bursucul». «Nu spun că nu îl lăsăm în România, dar nu pentru două-trei săptămîni ci maxim o săptămînă. Vreau să-l transferăm la un club mare, unde poate avea viitor, nu unde ni se flutură nişte bani prin faţa noastră» a explicat unul dintre şefii lui Morton. «Sînt discuţii să merg în România, dar deocamdată sînt jucătorul lui Morton şi mă concentrez pe echipa mea» a declarat şi McAlister.

Niciun comentariu: