marți, 28 iulie 2009

Ialomiţenii au pierdut Supercupa României în faţa CFR-ului
«Complexul» clujean
l după 8 partide disputate cu echipa ardeleană, Unirea n-a cîştigat încă niciuna
Rana produsă de pierderea finalei Cupei României, în faţa formaţiei CFR Cluj, în urmă cu un an, încă nu s-a cicatrizat pentru jucătorii ialomiţeni, ba mai mult, a fost redeschisă duminică seară. Unirea a pierdut al doilea trofeu în faţa ardelenilor, însă ocazia revanşei este cît se poate de aproape, în prima etapă din campionat.
Elevii lui Dan Petrescu au jucat, poate pentru prima dată după anterioarele 7 întîlniri directe, de la egal la egal cu legiunea străină de la CFR. Ruiz (’7) şi Deac (’38) au ameninţat poarta lui Grigore, dar norocul i-a ocrotit pe ialomiţeni. Bilaşco (’39) a dat replica, şut pe lîngă din marginea careului mare, ocazie strecurată printre nenumăratele cartonaşe galbene arătate de centralul Ionescu. Apoi, Cadu (’41), lovitură de cap din 6 metri, după ce a fost scăpat din marcaj de Bilaşco, şi cu ajutorul întîmplător al lui Bordeanu, a deschis scorul.
După odihnă, cu «Bursucul» în tribună, eliminat pentru proteste, Urziceniul a ieşit altfel de la cabine. Frunză (’50) a egalat cu un eurogol: lovitură liberă de la marginea careului mare, direct în vinclu, care l-ar face invidios chiar şi pe «maestrul» Juninho. Ruiz şi Rusescu şi-au împărţit fiecare cîte o ocazie pentru CFR şi Unirea, înainte ca Y. Kone (’84) să ţintească bara din apropierea punctului cu var, iar meciul a intrat în prelungiri. Şi, ulterior, s-a ajuns la loviturile de departajare unde, Pădureţu, Rusescu şi Frunză au ratat, iar golurile lui Bilaşco şi Bordeanu n-au fost suficiente.

UNIREA URZICENI-CFR CLUJ 4-3 (dp)
Au marcat: Frunză (’50) / Cadu (’41)
URZICENI: Grigore-Maftei (’100 Nicu), Galamaz, Fernandes, Bordeanu-Apostol, Paraschiv (’81 Ricardo), Brandan (’62 Pădureţu)-Frunză, Bilaşco, Rusescu. Antrenor: Dan Petrescu
CLUJ: Nuno Claro-Tony, Cadu, Alcantara, Panin-Dani-Deac, Culio, Peralta (’68 Trică), Mara (’68 Dubarbier)-Ruiz (’81 Y. Kone). Antrenor: Antonio Conceicao
Cartonaşe galbene: Paraschiv, Bilaşco, Maftei, Apostol / Peralta, Mara, Dani, Deac, Culio, Trică
Cartonaş roşu: Deac
Arbitri: G. Ionescu, Cr. Nica, A. Oniţa
Stadion: «Giuleşti-Valentin Stănescu» 1000 de spectatori

Petrescu: «Am fost furaţi»
Antrenorul Dan Petrescu, eliminat încă dinaintea pauzei de centralul Georgian Ionescu pentru proteste, a luat foc la sfîrşitul meciului din Supercupă, cîştigat de clujeni după loviturile de departajare, ţinta principală fiind arbitrajul brigăzii desemnate de CCA. «Cred că în acest sezon voi sta mai mult prin tribună, nu cred însă că mă va prinde finalul campionatului acesta în România» a tunat «Bursucul», care l-a acuzat pe centralul buzoian Ionescu de faptul că nu a eliminat doi jucători ai lui CFR. «Clujenii trebuiau să aibă doi jucători eliminaţi în acest meci, ce am văzut a fost furt» a exclamat tehnicianul Urziceniului, care l-a lăudat pe portarul Cătălin Grigore pentru prestaţie. Altfel, Petrescu le promisese jucătorilor o primă de 2000 de euro, care urma să fie plătită din propriul buzunar, în cazul în care ialomiţenii şi-ar fi adjudecat Supercupa. Patronul Dumitru Bucşaru nu le-a anunţat fotbaliştilor un bonus pentru jocul cu CFR Cluj întrucît cîştigarea Supercupei nu era trecută în regulamentul de ordine interioară.
Arlauskis stă trei săptămîni
Portarul Unirii Urziceni, Giedrius Arlauskis, va lipsi de pe teren aproape o lună după accidentarea suferită în ultimul joc amical din Scoţia, contra englezilor de la Plymouth Agryle, scor 1-2. «Miko» a fost diagnosticat cu comoţie cerebrală în urma unui contact foarte dur cu unul dintre atacanţii adverşi. Goalkeeper-ul de 21 de ani al ialomiţenilor a fost internat la o clinică scoţiană, medicii recomandîndu-i cel puţin 3 săptămîni de pauză, acesta ratînd deja meciul din Supercupa României cu CFR Cluj, pierdut la penalty-uri de Unirea. De asemenea, Arlauskis va absenta şi în meciurile cu CFR Cluj, din prima etapă a campionatului şi în jocurile cu Rapid şi Steaua, urmînd să revină pe teren abia în etapa a 4-a, în partida cu Timişoara.
Unirea şi-a prezentat noile achiziţii
Ialomiţenii şi-au prezentat sîmbătă, 25 iulie, noile achiziţii pentru sezonul 2009-2010, respectiv fundaşul dreapta Vasile Maftei, mijlocaşul defensiv Sorin Paraschiv şi mijlocaşul ofensiv Laurenţiu Marinescu. «Maftei şi Paraschiv sînt doi jucători cu experienţă internaţională foarte mare, doi jucători de valoare. Alături de ei, Marinescu, cel mai bun jucător din liga secundă, pe care mă bucur foarte mult că i-am transferat» a declarat antrenorul Dan Petrescu. «Sînt bucuros că am ajuns la Urziceni, chiar dacă a fost o decizie greu de luat pentru mine după atîta timp cît am jucat la Rapid» a explicat Maftei, completat de Paraschiv: «Pentru mine este o nouă experienţă, am venit pentru a reintra în circuit». La rîndul său, Marinescu a spus că transferul la Unirea «este o provocare, o responsabilitate mare şi sper să nu dau cu piciorul acestei şanse». «Era normal să plece foarte greu pentru că a stat o viaţă la Rapid» a detaliat Mihai Stoica despre achiziţia fundaşului dreapta giuleştean.
Munteanu a semnat cu Unirea
Unirea Urziceni îl va prezenta în această săptămînă şi pe fundaşul central Dănuţ Munteanu, venit liber de contract după despărţitea de FC Vasliu, care a semnat sîmbătă seară un contract pe doi ani cu campioana României. «Sînt extrem de fericit că am revenit la Urziceni, locul unde m-am simţit cel mai bine pînă acum» s-a confesat jucătorul unor prieteni imediat după ce şi-a pus semnătura pe angajamentul cu gruparea campioană. «Zilele acestea îl vom prezenta oficial şi pe Munteanu şi, sperăm, alţi doi jucători» a explicat managerul general al Unirii, Mihai Stoica. «Sîntem în continuare în tratative cu scoţianul McAlister, dar n-am renunţat nici la Varga, nici la Bălan» a dezvăluit antrenorul Dan Petrescu.
După Supercupă, revanşa cu CFR Cluj
Unirea Urziceni va debuta în noua ediţie a campionatului 2009-2010 în deplasare, cu CFR Cluj, într-o partidă care se va disputa sîmbătă, 1 august, de la orele 20,30, în direct pe canalul Digi Sport. De fapt, meciul va fi ocazia perfectă pentru elevii lui Dan Petrescu să-şi ia revanşa după insuccesul din Supercupa României în faţa formaţiei ardelene. «Arbitri ne vor face praf şi în jocul de la Cluj dacă la meciul din Supercupă am fost furaţi. Toţi ştiu că am cîştigat campionatul pentru că am fost arbitraţi de cavaleri ai fluierului din străinătate» a comentat «Bursucul», care a completat că în meciul de la Cluj va folosi mai mulţi jucători care nu au evoluat în meciul de duminică seară. Antrenorul campioanei nu va fi pe bancă la meciul de sîmbătă, cel mai probabil el urmînd să fie suspendat de Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal.

Niciun comentariu: