sâmbătă, 25 iulie 2009

Supercupa României, Urziceni-CFR Cluj, duminică, ora 21,00
MM Stoica: „Putem realiza o surpriză“
Campioana Unirea Urziceni va juca duminică seară contra cîştigătoarei Cupei, CFR Cluj, în meciul contînd pentru Supercupa României. Partida se va desfăşura în Capitală, pe stadionul Giuleşti, începînd cu orele 21,00. Înaintea primul joc oficial al sezonului următor pentru ialomiţeni, managerul general Mihai Stoica a realizat o scurtă radiografie a perioadei de vară pentru deţinătoarea titlului. MM este de părere că Galamaz&Co pot cîştiga cel de-al doilea trofeu din istoria micuţului club din Urziceni, jucătorii lui Dan Petrescu putînd produce «o surpriză contra CFR-ului».
-O dată cu meciul din Supercupă, contra lui CFR Cluj, va începe oficial sezonul 2009-2010 pentru Unirea. Ce aşteptări aveţi, care sînt obiectivele?
-Nu se poate discuta de obiectiv în Champions League pînă nu ne vom cunoaşte adversarele. În competiţiile interne, obictivul este calificarea pentru al treilea sezon consecutiv în cupele europene.
-Sînteţi mulţumit de campania de achiziţii din această vară, credeţi că lotul actual îii permite Unirii să se lupte în toate cele trei competiţii în care va fi angrenată?
-Poate mai avem nevoie de un jucător sau chiar doi, dar avem mai mult de o lună pentru a-i urmări. Sînt mulţumit de ceea ce am realizat pînă acum.
-Ratarea cîtorva transferuri în pauza competiţională poate fi de natură să influenţeze parcursul echipei în viitorul sezon, inclusiv în meciul din Supercupă?
-Probabil că ne vor lipsi Bălan şi Varga, dar bănuiam că ne va fi imposibil să-i transferăm. Am făcut o ofertă pe care o consideram atractivă, dar am fost refuzaţi. I-am mulţumit lui Vasile Şiman pentru că fără cei doi jucători poate nu cîştigam titlul şi ne-am reorientat. Mizăm pe Rusescu şi Onofraş şi poate vom mai aduce un jucător.
-Vă temeţi de faptul că o dată cu cîştigarea titlului jucătorii Unirii, de altfel modeşti, nu vor mai fi cu picioarele pe pămînt?
-Nici gînd. Asta ar însemna ca Dan Petrescu să se relaxeze şi, credeţi-mă, nu va face asta niciodată.
-Ţinînd cont că Unirea va încasa bani din drepturile de televizare din Liga I şi pentru participarea în Champions League, se poate spune că este singura echipă care nu avea probleme financiare în această perioadă de criză?
-Sînt şi alte echipe care au şanse mari să intre în Europa League, iar diferenţele între sumele care sînt garantate pentru calificarea în faza grupelor, între cele două competiţii, nu sînt aşa de mari. E o miză uriaşă şi în noua competiţie intercluburi.
-Cum vedeţi meciul din Supercupă contra clujenilor, mai ales că aţi precizat că deţinătoarea Cupei României este una dintre candidatele la titlu în Liga I?
-Este o partidă dificilă, pe care sînt convins că băieţii o vor trata cu seriozitate şi determinare. Din păcate, faptul că vom întîlni toate pretendentele la titlu în primele etape din campionat nu reprezintă un avantaj pentru noi. Se ştie că începem mai greu sezonul.
-Consideraţi un handicap faptul că în precedentele întîlniri cu adversara de duminică Unirea n-a reuşit încă o victorie împotriva clujenilor?
-Categoric, CFR are un avantaj moral. Ne-a învins în finala Cupei României anul trecut, n-am cîştigat în 6 meciuri împotriva lor în campionat. Cred totuşi că jucătorii noştri pot realiza o surpriză contra CFR-ului duminică seară.

Bilanţ pozitiv după turneul din Scoţia
Ialomiţenii s-au întors ieri, joi, 23 iulie, din cantonamentul efectuat în Scoţia, bilanţul fiind unul pozitiv după meciurile amicale, două victorii, un egal şi o înfrîngere. În ultimele două partide de verificare, Unirea Urziceni a învins formaţia de ligă secundă scoţiană Greenock Morton, scor 3-1, prin reuşitele lui Todoran, Dănălache şi Paraschiv, cel din urmă aflîndu-se la primul gol reuşit pentru formaţia lui Dan Petrescu, dar au pierdut în faţa echipei Plymouth Argyle, scor 1-2, din liga secundă engleză. Contra britanicilor a marcat Rusescu, în prima repriză. «Bursucul» a început partida cu Greenock în formula: Grigore-Matei, Nicu, Mehmedovic, Bordeanu-Pădureţu, Paraschiv, Todoran-Frunză, Dănălache, Stan, iar după pauză au mai intrat Tudor, Marinescu, Onofraş şi Apostol. «După meci Mister (n. red: Dan Petrescu) nu ne-a certat, dar a făcut-o a doua zi, la şedinţa de după partidă. Imediat ce se termină un joc nu vorbeşte cu noi pentru că ştiţi cum este el, mai nervos din fire» a declarat fundaşul Epaminonda Nicu. De asemenea, în meciul cu Plymouth, Petrescu a utilizat formaţia: Arlauskis-Maftei, Galamaz, Fernandes, Bordeanu-Apostol, Ricardo, Brandan-Onofraş, Bilaşco, Rusescu, iar în repriza secundă au mai intrat Tudor, Nicu, Paraschiv, Dănălache şi McAlister.
Probleme cu portarul Arlauskis
În ultimul joc de pregătire din Scoţia, pierdut cu 1-2 în faţa englezilor de la Plymouth Argyle, portarul titular al Unirii Urziceni, Giedrius Arlauskis, a suferit o comoţie în repriza secundă a partidei. Goalkeeper-ul declarat sezonul trecut cel mai bun portar din Liga I a fost înlocuit după cîteva minute în care jocul a fost întrerupt de rezerva Daniel Tudor, iar lituanianul a fost transportat imediat la o clinică pentru investigaţii amănunţite. Din cîte se pare, potrivit primelor informaţii de la medicii echipei ialomiţene, prezenţa celui poreclit «Miko» în meciul contînd pentru Supercupa României este incertă. Altfel, tot în partida test cu formaţia de ligă secundă britanică, căpitanul George Galamaz l-a lovit pe unul dintre adversari în cap, meciul fiind pigmentat în dese rînduri cu îmbrînceli şi dispute între jucătorii celor două combatante. Singurul cartonaş galben a fost acordat unui jucător ialomiţean, Iulian Apostol fiind avertizat imediat după pauză.
Petrescu suferă după Varga şi Bălan
Antrenorul Dan Petrescu a precizat că ratarea transferurilor jucătorilor Sportului Studenţesc, Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, care au evoluat sub formă de împrumut sezonul trecut la Unirea, îi dă dureri de cap în ceea ce priveşte eficienţa ofensivă. «Ne lipseşte ceva în atac. Prin plecările lui Bălan şi Varga suferim, iar soluţiile pe care le am nu mă mulţumesc. Două figuri noi în atac ar face totul mai comod» a declarat «Bursucul». Cu toate acestea, tehnicianul se gîndeşte doar la victorie în Supercupa cu CFR Cluj, de duminică seară. «Indiferent că e amical sau oficial, mie îmi plac victoriile. Să avem altă atitudine şi altă vînă» şi-a îndemnat tehnicianul jucătorii. Dan Petrescu a explicat şi care poate fi secretul succesului său ca antrenor. «Mie îmi place să nu dorm bine noaptea, pentru că dacă dorm bine ceva este în neregulă. Cînd am dormit mai agitat şi nu am ştiut echipa, atunci mi-a ieşit cel mai bine. Jucătorii dorm, antrenorul nu doarme, pentru că presiunea nu e pe jucători» a conchis antrenorul ialomiţenilor.
Unirea a ratat un brazilian din Slovenia
«S-ar putea să vină şi un jucător brazilian. Să fie competiţia mai mare, să îi trezim pe cei care au luat campionatul. Nu s-a terminat fotbalul cu ei» menţiona antrenorul Dan Petrescu în urmă cu cîteva zile. Iar clubul Unirea Urziceni a fost la un pas de a-l transfera pe atacantul formaţiei NK Maribor, Marcos Tavares, cel de-al doilea golgeter al campionatului Sloveniei. Ialomiţenii au oferit nu mai puţin decît 1 milion de euro, de două ori şi jumătate mai mult decît preţul de transfer al fundaşului Vasile Maftei, însă clubul sloven a decis să respingă oferta Unirii pentru atacantul brazilian de 25 de ani. Potrivit informaţiilor noastre, antrenorul Urziceniului îşi doreşte cel puţin încă un atacant, dar şi un mijlocaş.
«Bursucul» vrea un mijlocaş scoţian
Campionii României şi-ar putea asigura serviciile unui mijlocaş scoţian care evoluează pentru formaţia de ligă secundă Greenock Morton, pe care ialomiţenii au învins-o într-un meci amical cu scorul de 3-1. Mijlocaşul stînga Jim McAlister l-a impresionat pe Dan Petrescu în partida cu Greenock, cînd a fost declarat cel mai bun jucător al scoţienilor, şi a fost testat în ultimele 34 de minute ale amicalului cu Plymouth Argyle, ultimul meci de pregătire al Unirii în Scoţia. «Sînt foarte interesat de acest jucător şi cred că este ceea ce ne lipseşte în echipă. Am discutat deja cu preşedintele lui Greenock şi aştept să văd dacă sînt dispuşi să primească o ofertă oficială pentru transferul jucătorului» a precizat antrenorul Urziceniului. «Nu îl cunosc pe McAlister decît din informaţiile pe care mi le-a dat Dan Petrescu. Vom mai discuta pe marginea acestui transfer înainte de a lua o decizie» a comentat şi managerul general al Unirii, Mihai Stoica.
Debut în campionat pe 1 august
Galamaz&Co vor debuta în noua ediţie a Ligii I sîmbătă, 1 august, cînd urmează să întîlnească în deplasare formaţia CFR Cluj, de altfel adversara din Supercupa României de duminică seară. În prima etapă a campionatului, ialomiţenii vor evolua pe stadionul «Dr. Constantin Rădulescu» începînd cu orele 20,30, meciul contra clujenilor urmînd să fie transmis de nou înfiinţatul post de televiziune Digi Sport. Totodată, în cea de-a doua rundă a campionatului, Unirea Urziceni va juca primul meci pe teren propriu din acest sezon, împotriva Rapidului. Jocul este programat să se dispute sîmbătă, 8 august, cu începere de la orele 21,00, şi va fi transmis de canalul GSP TV.

Niciun comentariu: