sâmbătă, 25 iulie 2009

Campioana nu face paşi greşiţi în amicalele din Scoţia
l deşi n-au pierdut vreun joc de pregătire pînă acum, antrenorul Dan Petrescu îşi critică jucătorii
Campioana Unirea Urziceni continuă să-şi păstreze invincibilitatea în partidele amicale disputate de la reluarea pregătirii. După ce au învins în primul meci test pe Înfrăţirea Hărman cu 4-1, apoi au remizat 2-2 cu Petrolul Ploieşti, iar în Scoţia au trecut cu 2-1 de formaţia Ayr United, elevii lui Dan Petrescu au remizat, sîmbătă, scor 1-1, cu vicecampioana Celtic Glasgow. Ieri, luni, 20 iulie, după închiderea ediţiei, Galamaz&Co au disputat un alt meci amical, în compania echipei de ligă secundă Greenock Morton, întrucît jocul cu campioana Scoţiei, Glasgow Rangers, a fost anulat.
Partida de verificare dintre Unirea şi Celtic s-a jucat la baza de pregătire a echipei scoţiene din Lennoxtown, inaugurată în urmă cu aproape doi ani. Antrenorul Dan Petrescu a început jocul în formula: Arlauskis-Maftei, Galamaz, Mehmedovic, Brandan-Pădureţu, Ricardo, Apostol-Frunză, Bilaşco, Rusescu. Campionii şi-au luat tare adversarii încă din start, dar Mehmedovic, lovitură de cap puţin pe lîngă şi Bilaşco, din interiorul careului mare, n-au reuşit să înscrie. Scoţienii n-au stat pe gînduri şi, la prima fază mai importantă, au deschis scorul, prin atacantul de 21 de ani Paul Mc Gowan, acesta profitînd de o eroare a fundaşului Mehmedovic (’15). Pînă la pauză, ialomiţenii n-au reuşit să restabilească egalitatea, iar jocul a fost dominat de echipa gazdă.
După pauză, tehnicianul campionilor a decis să schimbe partitura şi i-a aruncat în luptă pe Nicu, Matei, Fernandes, Bordeanu, Paraschiv, Todoran, Marinescu, Onofraş, Stan şi Dănălache, iar terenul s-a înclinat spre poarta scoţienilor. Nou intratul Todoran a ratat unu la unu cu portarul lui Celtic, dar Rusescu nu a mai greşit ţinta şi a egalat după o fază la care au mai contribuit Bilaşco şi Apostol (’53). Onofraş, reluare pe lîngă din faţa porţii goale şi Paraschiv, şut blocat în ultimul moment de fundaşii adverşi, au ratat şansa unui succes de palmares pentru ialomiţeni.
«Rusescu, în toată această perioadă de pregătire, a părut mai proaspăt decît ceilalţi atacanţi. Împotriva lui Celtic a marcat, aşa cum a făcut-o şi în precedentele amicale, dar sper ca golurile lui să nu se oprească o dată cu sfîrşitul cantonamentului» a declarat, la finalul jocului, antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu.
Petrescu îşi critică jucătorii
Antrenorul Dan Petrescu a luat foc după ultimele prestaţii ale ialomiţenilor în meciurile amicale disputate în Scoţia, chiar dacă Unirea nu a pierdut în faţa vicecampioanei Celtic Glasgow şi a cîştigat cu Ayr United, din liga a doua. «La ce am văzut, unii îşi merită locul, alţii nu. Faţă de anul trecut nu am preferinţe. Cine a luat campionatul este istorie acum. Cine se mişcă bine în meciuri are şanse să joace în Supercupă contra Clujului. Dacă vom juca tot aşa, cred că ne bate şi Avîntul Crevedia » a tunat tehnicianul campionilor, care i-a lăudat doar pe atacantul Raul Rusescu şi pe mijlocaşii Iulian Apostol şi Sorin Frunză. «Bursucul» a avertizat că ialomiţenii încep mai greu sezonul după o perioadă de pauză şi ar fi posibilă pierderea finalei Supercupei, dar şi înregistrarea unor rezultate negative în primele etape ale noului campionat. «Nu vom fi la capacitate maximă în jocul cu CFR Cluj, din Supercupă, dar şi în primele două-trei meciuri din campionat cînd urmează să întîlnim Clujul, Rapidul şi Steaua. Noi tot timpul începem mai greu, avînd în vedere că avem multe meciuri, iar forma maximă ne dorim să o atingem în septembrie-octombrie» a detaliat Petrescu.
«Bursucul», în echipa all-time din Premier League
Jurnaliştii unui renumit cotidian din Marea Britanie îl văd pe actualul antrenor al Unirii în topul celor mai buni jucători străini care au evoluat de-a lungul timpului în campionatul englez. Potrivit sursei citate, «Bursucul» ar fi cel mai bun fundaş dreapta care a jucat în Premier League, despre fostul fotbalist al echipei Chelsea Londra menţionîndu-se că «a fost un jucător cu o viteză uimitoare, adorat de fanii lui Chelsea şi care a contribuit la ascensiunea clubului londonez». În formaţia all-time a jucătorilor străini din campionatul englez, Petrescu este coleg cu fostul portar al lui Manchester United, Peter Schmeichel, ex-internaţionalul francez Marcell Desailly, coechipier cu «Bursucul» la Chelsea, dar şi cu actuala vedetă a lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo, adus de la Manchester United şi Thierry Henry, transferat de FC Barcelona de la Arsenal Londra.
Numele ialomiţenilor, necunoscute pentru scoţieni
Numele fotbaliştilor care au cîştigat campionatul în România nu sînt cunoscute scoţienilor de rînd, însă, nici oficialii adversarilor Unirii în Scoţia nu stau mai bine la acest capitol. Site-ul oficial al formaţiei de ligă secundă Ayr United, pe care echipa din Urziceni a învins-o cu scorul de 2-1, într-un meci amical disputat miercurea trecută, le-a pocit numele fotbaliştilor antrenaţi de Dan Petrescu. Raul Rubescu, Maru Belasco, Ryan Paduretu sau David Tudor au fost, în opinia ofiţerului de presă al clubului scoţian unii dintre jucătorii care au evoluat în echipa ialomiţeană. În realitate, numele jucătorilor erau, cum se ştie, Raul Rusescu, Marius Bilaşco, Răzvan Pădureţu şi Daniel Tudor. În schimb, singurul reprezentant al campionilor căruia numele i-a fost scris corect a fost antrenorul Dan Petrescu, cel care a făcut carieră la formaţia engleză Chelsea Londra.
Mai vine un brazilian
Mijlocaşul defensiv al Unirii Urziceni, brazilianul Ricardo Gomes ar putea avea un coleg la echipă din ţara sa natală. Antrenorul campioanei, Dan Petrescu, a anunţat că, în această săptămînă, la Unirea Urziceni, ar putea ajunge un alt jucător sud-american, care ar urma să întărească atacul formaţiei care a cîştigat primul titlu din istorie în campionatul trecut. «S-ar putea să vină şi un jucător brazilian. Să fie competiţia mai mare, să îi trezim pe cei care au luat campionatul. Nu s-a terminat fotbalul cu ei» a precizat «Bursucul». De asemenea, tehnicianul ialomiţenilor nu a abandonat ideea de a-l aduce la Urziceni pe mijlocaşul Cristi Tănase, de la FC Argeş, cel poreclit «Noul Mutu» ratînd un transfer la echipa germană FC Koln şi declarîndu-şi disponibilitatea de a evolua în sezonul viitor la Unirea.
Ricardo îşi doreşte Real Madrid
Brazilianul Ricardo Gomes a explicat că în turneul din Scoţia este necesar, pe finalul pregătirii, şi puţină bună dispoziţie pentru că perioada de antrenamente a fost îndelungată. «Dacă sîntem serioşi nu e bine. Stăm împreună de 11-12 zile şi nu e bine să fie tot timpul seriozitate» a declarat cel considerat cheia echipei lui Dan Petrescu. Fotbalistul din Ţara Cafelei spune că în grupele Ligii Campionilor şi-ar dori să dea piept cu un alt jucător brazlian, Kaka, transferat în această vară de Real Madrid. «Am făcut treabă bună în campionatul precedent. Orice jucător vrea acum să îşi demonstreze valoarea şi în Champions League. Vreau să cădem la tragerea la sorţi cu Real Madrid pentru că eu îl apreciez foarte mult pe Kaka, un model de profesionist» a afirmat Ricardo.
Maftei şi Marinescu, următorii trei ani la Urziceni
Aşa cum am anunţat în ediţia precedentă, campioana i-a înregimentat pe fundaşul dreapta al Rapidului, Vasile Maftei (28 ani) şi pe mijlocaşul Petrolului Ploieşti, Laurenţiu Marinescu (25 ani), unul dintre cei mai curtaţi fotbalişti din liga secundă. Ambii au semnat cu Unirea contracte pe o durată de trei ani şi au debutat pentru ialomiţeni în meciul de pregătire cu Celtic Glasgow. «Este al optulea căpitan care vine la Urziceni. Să mai vină încă trei şi facem o formaţie de căpitani. Orice jucător de valoare este binevenit» a comentat mijlocaşul Dinu Todoran, completat de tehnicianul campionilor, Dan Petrescu: «Sezonul precedent, dacă ne referim la fundaşii dreapta din campionatul românesc, cred că Maftei a fost cel mai bun din Liga I. În meciul cu Celtic mie mi-a plăcut cum s-a comportat» a dezvăluit «Bursucul».
«Mehme» se gîndeşte deja la Supercupă
Vice-căpitanul Unirii Urziceni, Ersin Mehmedovic, care îşi petrece luna de miere în cantonamentul din Scoţia al campionilor, se gîndeşte deja la partida din Supercupa României împotriva cîştigătoarei Cupei din sezonul precedent, CFR Cluj. «Tot timpul cu ei am avut probleme. Să dea Domnul ca măcar acum să-i batem» a spus «Mehme». Fundaşul sîrb este de părere că numai prin muncă se pot obţine performanţele pe care le-a reuşi echipa antrenată de Dan Petrescu în campionatul recent încheiat. «Dacă nu munceşti, nu poţi păcăli fotbalul. Trebuie să munceşti, să te pregăteşti şi cred că după aceea vor veni şi rezultatele. Antrenorul ne-a spus că vor mai veni jucători, pe care îi aşteptăm cu braţele deschise» a conchis apărătorul Unirii.
Abonamente la doar 100 de lei pentru campionat
Conducerea clubului Unirea Urziceni a pus în vînzare, începînd de săptămîna trecută, abonamentele pentru viitorul sezon al campionatului Ligii I. Acestea pot fi procurate de la stadionul «Tineretului», din Urziceni, pe baza unui act care să ateste identitatea viitorului posesor, fiind de asemenea necesară prezenţa titularului documentului de acces pentru eliberarea abonamentului. Noile tichete pot fi achiziţionate pentru suma de doar 100 de lei, în fiecare zi lucrătoare, între orele 9,30-18,30, suporterii echipei campioanei avînd la dispoziţie cele 1800 de locuri la tribuna I, 1700 de locuri la tribuna a II-a şi 1200 de locuri la peluze.

Niciun comentariu: