joi, 13 august 2009

Victorie lejeră cu Sportul, într-un amical
Ialomiţenii au învins, miercuri seară, pe teren propriu, scor 4-0, formaţia de ligă secundă Sportul Studenţesc, într-un meci amical în care a debutat şi noua achiziţie Antonio Semedo. Golurile Unirii au fost marcate de Onofraş (’29), Marinescu (’41), Paraschiv (’48) şi Bilaşco (’73). Antrenorul Dan Petrescu a folosit în prima repriză următoarea echipă: Tudor-E. Nicu, B. Fernandes, Mehmedovic, Brandan-Ricardo-Onofraş, Pădureţu, Marinescu, Semedo-Dănălache, iar în partea secundă a trimis pe teren următorii jucători: Arlauskis-E. Nicu, D. Munteanu, Galamaz, Bordeanu-Paraschiv-Frunză, Todoran, Marinescu, D. Stan-Bilaşco. La ialomiţeni a revenit pe teren portarul Arlauskis, care s-a accidentat la cap într-un meci de pregătire în Scoţia, lituanianul evoluînd în repriza secundă cu o cască de protecţie similară cu cea purtată de goalkeeper-ul lui Chelsea, Petr Cech. De asemenea, Marinescu şi Paraschiv au reuşit primele goluri pentru campioana din Urziceni, iar în echipa Sportului a evoluat şi Dacian Varga, împrumutat sezonul trecut la Unirea.

Apostol, titular în Naţională, Maftei rezervă
Mijlocaşul Unirii Urziceni, Iulian Apostol, a fost titular în echipa Naţională a României în partida amicală cîştigată miercuri seară, în deplasare, împotriva reprezentativei similare a Ungariei, scor 1-0, prin reuşita lui Tiberiu Ghioane. Apostol a jucat toate minutele, pe mai multe posturi, însă nu a impresionat, evoluţia sa încadrîndu-se în media prestaţiei formaţiei pregătite de Răzvan Lucescu. În schimb, fundaşul dreapta Vasile Maftei a fost rezervă, fiind introdus de Lucescu jr pe parcursul primei reprize, după ce olteanul Dănănae s-a accidentat destul de grav după un duel cu unul dintre atacanţii adverşi. Altfel, la tineret, atacantul Unirii Urziceni, Raul Rusescu, a bifat toate minutele în succesul 2-0 al «tricolorilor mici» contra Andorrei, meci contînd pentru preliminariile Campionatului European de tineret din 2011. «Ruse» a obţinut penalty-ul din care echipa U21 a României a deschis scorul în prima repriză, iar în partea secundă a trimis balonul în bara transversală de la circa 30 de metri.

Bilaşco a scăpat de suspendare
Atacantul Marius Bilaşco este apt de joc pentru meciul din weekend contra Stelei, după ce Comisia de Disciplină de Ligii Profesioniste de Fotbal a respins ca inadmisibil memoriul depus de conducerea formaţiei CFR Cluj şi prin care ardelenii solicitau suspendarea vîrfului ialomiţean pentru faptul că ar fi meritat eliminat în meciul de campionat din prima etapă. De asemenea, clujenii au formulat un memoriu şi împotriva fundaşului Vasile Maftei, iar Comisia LPF a decis să respingă pe acelaşi motiv solicitarea deţinătoarei Cupei României, pentru noua achiziţie a Unirii conducătorii CFR-işti fiind de părere că ar fi meritat cartonaşul roşu în partida din Supercupă. «Ar fi fost o decizie neregulamentară dacă jucătorii noştri ar fi fost suspendaţi. Deciziile arbitrilor sînt suverane pe teren şi doar dacă faptele se petrec fără a fi observate de arbitru atunci se poate interveni. În aceste cazuri arbitri au luat deciziile care se impuneau» a reacţionat unul dintre conducătorii campioanei.

Pe Ghencea se joacă fără spectatori
Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis, miercuri, 12 august, ca meciul contînd pentru etapa a 3-a a campionatului, dintre Steaua Bucureşti şi Unirea Urziceni să se dispute fără spectatori. Clubul bucureştean a fost sancţionat cu o etapă de suspendare a terenului propriu după evenimentele înregistrate runda trecută, la meciul cu CFR Cluj, cînd suporterii echipei din Capitală au aruncat cu diverse obiecte în suprafaţa de joc. «Noi nu doream ca Steaua să fie sancţionată şi să se joace fără fani. Vroiam să jucăm în Ghencea cu tribunele pline, aşa cum s-a întîmplat la precedentele vizite pe care le-am făcut cu Unirea de cînd am plecat de la Steaua. Singurul lucru care îmi doresc să fie altfel decît la celelalte jocuri este rezultatul final» a comentat managerul general al campionilor României, Mihai Stoica.

«Norocosul» Colţescu arbitrează Steaua cu Urziceni
Meciul dintre echipele Steaua Bucureşti şi Unirea Urziceni, care se va disputa duminică, 16 august, cu începere de la orele 20,45, pe stadionul «Ghencea», în direct pe Antena 1, va fi condus de o brigadă care îl va avea la centru pe Sebastian Colţescu, din Craiova. Acesta va fi asistat la cele două linii de «tuşierii» Sebastian Stoianof, din Constanţa şi Vasile Marinescu, din Capitală, în timp ce observatorii partidei vor fi Alexandru Boc şi Constantin Ştefan, ambii din Bucureşti, iar supervizorul celei mai interesante dispute a etapei fostul arbitru Vasile Avram. Interesant este că, în primul sezon al ialomiţenilor în Liga I, Colţescu a condus la centru partidele în care Unirea a obţinut prima victoria din istorie pe prima scenă a fotbalului românesc, 1-0 la Constanţa cu Farul, dar şi primul succes din cariera lui Dan Petrescu la Urziceni, 1-0 cu FC Vaslui. Cu arbitrul din Bănie la centru formaţia patronată de Dumitru Bucşaru n-a pierdut încă vreun joc, cîştigînd de 4 ori şi remizînd de alte două ori.

Niciun comentariu: