vineri, 21 august 2009

Unirea a învins în premieră în Ghencea
Campioana trăieşte!
Băieţii lui Dan Petrescu au demonstrat că formează încă o echipă redutabilă şi nu s-au relaxat după cîştigarea primului titlu din istorie. Urziceniul şi-a respectat blazonul şi, din postura de campioană, a cîştigat pentru prima dată în istorie în Ghencea, contra Stelei. Pînă la meciul de duminică seară, ialomiţenii nu reuşiseră măcar să marcheze vreun gol pe stadionul unde urmează să joace meciurile de pe teren propriu din Liga Campionilor.
Contra Stelei, Galamaz&Co au intrat timoraţi, iar elevii lui Bergodi au presat în prima jumătate de oră fără rezultat pe tabelă. Tudose (’12) a şutat de la distanţă, dar portarul Arlauskis a fost la post. Apoi, Kapetanos (’35), considerat «arma letală» a bucureştenilor, «şi-a pus capul» la contribuţie pentru cea mai mare ocazie a primului mitan. Fără rost însă.
Imediat după pauză, acelaşi Kapetanos (’46) putea deschide scorul, dar Arlauskis a fost în zi mare şi a scos de la rădăcina barei. Apostol, «piticul» de Naţională al Unirii, n-a fost de acord cu remiza către care se îndrepta partida şi i-a arătat grecului cum se dă gol cu capul. Din centrarea lui Pădureţu, profitînd de visătorii fundaşi ai Stelei, Iulică a lovit decisiv (’73). Ochiroşii a dat-o în bară din lovitură liberă (’76), Surdu (’88) l-a remarcat din nou pe portarul Urziceniului, dar cea mai mare ocazie a ultimului sfert de oră au ratat-o tot ialomiţenii: Bilaşco (’84) din marginea careului, însă scorul a rămas favorabil Unirii.

STEAUA BUCUREŞTI-UNIREA URZICENI 0-1
A marcat: Apostol (’73)
STEAUA: Tătăruşanu-Golanski, Tudose, Baciu, P. Marin-Szekely (’66 Ochiroşii), Onicaş (’80 Grzelak), A. Ionescu, Nicoliţă-B. Stancu (’58 Surdu), Kapetanos. Antrenor: Cristiano Bergodi
URZICENI: Arlauskis-Maftei, Galamaz (’28 E. Nicu), B. Fernandes, Bordeanu-Paraschiv (’77 Ricardo)-Frunză, Pădureţu, Apostol (’85 Brandan), Rusescu-Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu
Cartonaşe galbene: P. Marin, Onicaş, B. Stancu, Kapetanos / Apostol, Arlauskis
Cartonaş roşu: Kapetanos
Arbitri: S. Colţescu (Craiova), S. Stoianof (Constanţa), V. Marinescu (Bucureşti)
Stadion: «Ghencea» fără spectatori

Petrescu: «Unirea n-a murit, ci există»
Antrenorul ialomiţenilor, Dan Petrescu, a declarat, după victoria cu Steaua, că este fericit pentru succes, în special pentru că este primul obţinut în Ghencea în calitate de antrenor. «Sînt foarte fericit, am obţinut o victorie importantă în faţa celei mai în formă echipe din campionat. Chiar dacă ne-am impus, am văzut o echipă Steaua mult schimbată în bine faţă de sezonul trecut, cu jucători care pot face oricînd diferenţa. Este prima mea victorie ca antrenor în Ghencea şi din acest motiv este cu mult mai importantă. Mă bucur că am cîştigat pentru că lumea spunea că Unirea a murit, dar în meciul cu Steaua am demonstrat că existăm» a explicat tehnicianul. «Bursucul» a lăudat, apoi, prestaţia portarului Arlauskis: «Am avut un portar în zi mare, poate asta a fost şansa noastră. Chiar dacă venea după o accidentare, „Miko“ a arătat de ce a fost votat cel mai bun portar din România. Este un goalkeeper de Champions League». Petrescu a completat că ialomiţenii nu au cîştigat cu noroc, ci doar prin eficienţă. «În fotbal, cine dă goluri cîştigă, iar cine ratează nu se alege cu nimic. Aşa au zis şi cei de la Rapid, că am avut noroc, dat tot noi am fost pînă la urmă în avantaj. Anul trecut Steaua ne-a bătut cu spatele, acum noi am învins cu o lovitură de cap» a conchis antrenorul Unirii Urziceni.
Apostol: «Era altfel cu publicul în tribune»
Marcatorul unicului gol al partidei, mijlocaşul Iulian Apostol, a fost de părere că ialomiţenii au ştiut să profite de faptul că formaţia bucureşteană a evoluat fără suportul fanilor. «Sîntem foarte mulţumiţi că am obţinut victoria, chiar dacă a fost o partidă extrem de grea. Alta era situaţia dacă se juca meciul cu public, Steaua ar fi fost avantajată, dar noi am ştiut să profităm de asta. Trebuie să profităm de orice avantaj pentru a reuşi să ne îndeplinim obiectivul» a declarat cel poreclit «Hagi» de colegi. Apostol a ţinut să mulţumească Stelei pentru faptul că Unirea a ajuns să joace direct în grupele Ligii Campionilor. «Vreau să le mulţumim celor de la Steaua pentru punctele obţinute în Champions League şi în Cupa UEFA. Datorită lor jucăm acum în grupe» a conchis autorul golului Urziceniului.
MM Stoica: «Trei puncte uriaşe»
Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a precizat, după succesul din Ghencea, că echipa sa a obţinut trei puncte uriaşe în faţa Stelei, într-un moment în care ialomiţenii aveau mare nevoie de un succes. «Stelei i se întîmplă foarte rar să piardă pe teren propriu, aşa că mă bucur. Mă bucur pentru această victorie, nu sînt ipocrit să spun că un ochi plînge şi altul rîde. Victoria a venit într-un moment de mare nevoie. Am obţinut trei puncte uriaşe, într-o perioadă în care nu prea am jucat bine» a detaliat şeful clubului ialomiţean, fost conducător al Stelei timp de 5 ani.
Colţescu e «norocul» Unirii
«Centralul» de duminică seară, Sebastian Colţescu, care a condus aproape impecabil partida, poate fi considerat talismanul Unirii Urziceni. Cu arbitrul craiovean la centru, ialomiţenii au obţinut prima victorie în Liga I, 1-0 la Constanţa cu Farul, pe vremea cînd echipa era condusă de Costel Orac, apoi, tot cu Colţescu, Dan Petrescu a obţinut primul succes în calitate de antrenor al Unirii, 1-0 pe teren propriu cu FC Vaslui. Acum, «fluieraşul» din Bănie a fost la centru la victoria în premieră a Urziceniului în Ghencea, prima din istoria confruntărilor între Steaua şi Unirea pe stadionul bucureştenilor. Ialomiţenii aveau, pînă la acest joc, 4 victorii şi două remize cu Sebastian Colţescu la centru.
Jucătorii de «Naţională», lăudaţi
Tehnicianul ialomiţenilor, Dan Petrescu, i-a lăudat pe jucătorii Unirii Urziceni care au evoluat săptămîna trecută pentru echipa naţională a României, în succesul 1-0 din Ungaria şi pentru echipa de tineret, în victoria 2-0 din Andorra. «Toţi trei au făcut faţă cu brio convocărilor de la echipele naţionale. Nu s-au făcut de rîs prin prestaţiile lor şi, cel mai important, s-au întors la Urziceni din postura de învingători» a declarat Dan Petrescu despre Maftei şi Apostol, care s-au descurcat cu bine la «Naţionala mare» şi despre Rusescu, care a obţinut un penalty pentru «tricolorii mici». Altfel, la precedenta convocare a lui Iulian Apostol la «Naţională», pentru meciul din Lituania, Petrescu l-a certat pe mijlocaşul ialomiţean după revenirea la echipa de club.
Semedo va fi legitimat azi
Mijlocaşul Antonio Semedo va fi legitimat astăzi, marţi, 18 august, de clubul ialomiţean, după ce perioada regulamentară de depunere a contestaţiilor ca urmare a deciziei de reziliere a contractului său cu clubul Steaua a expirat. «Pantera» a evoluat deja pentru Unirea, în meciul amical cu Sportul Studenţesc de săptămîna trecută, reuşind să impresioneze prin plusul de viteză pe care îl aduce în faza ofensivă. «Pe lîngă Semedo cred că ar mai fi nevoie de încă un jucător pentru a avea un lot competitiv pentru cele trei competiţii în care vom juca, în campionat, în Cupa României şi în Liga Campionilor» a menţionat «Bursucul», care a lăsat să se înţeleagă că pe lista sa se află în continuare Dacian Varga şi Tibi Bălan, jucătorii Sportului Studenţesc. În aceeaşi ordine de idei, antrenorul Unirii s-a întîlnit, după partida de verificare cu Sportul, cu patronul Vasile Şiman, cei doi discutînd despre Varga şi Bălan, dar şi despre vîrful de 25 de ani Costin Curelea.
Sîmbătă, la Urziceni, cu Timişoara
Formaţia antrenată de Dan Petrescu, care ocupă după runda a 3-a locul al 5-lea în clasament, va primi etapa viitoare vizita echipei pregătite de Ioan Ovidiu Sabău, FC Timişoara. Bănăţenii vor disputa în această seară prima manşă a play-off-ului pentru accederea în grupele Champions League contra formaţiei germane VFB Stuttgart, iar în runda precedentă a Ligii I au învins pe teren propriu pe Rapid, scor 1-0. Ialomiţenii nu au pierdut sub comanda «Bursucului» niciun meci împotriva timişorenilor, bilanţul întîlnirilor directe dintre cele două echipe fiind de trei victorii, două remize şi o singură înfrîngere, aceasta datînd însă de pe vremea cînd Unirea era condusă de Iulian Mihăescu. «Urmează cîteva meciuri infernale pentru noi, aşa că nu ne putem bucura prea mult de victoria cu Steaua. Vine meciul cu Timişoara, dar va trebui să trecem şi peste el, să vedem însă şi dacă lotul va face faţă acestui program» a declarat antrenorul Dan Petrescu. Partida dintre Unirea Urziceni şi FC Timişoara se va disputa sîmbătă, 22 august, cu începere de la orele 19,30 şi va fi transmisă în direct de postul Digi TV.

Niciun comentariu: