vineri, 21 august 2009

Bucşaru a pus gaj banii din drepturile de televizare
Urziceniul trăieşte pe credit
Patronul Unirii Urziceni, Dumitru Bucşaru, a găsit o modalitate practică pentru a asigura finanţarea echipei de fotbal pe care o conduce. Acesta a pus gaj unei bănci tranşa a doua de bani pe care urmează să o primească din drepturile de televizare ale Ligii I pentru sezonul 2009-2010, aproximativ 1,55 milioane de euro, instituţia bancară acceptînd să crediteze gruparea ialomiţeană cu aproape aceeaşi sumă. În acest mod, Bucşaru reuşeşte să facă rost de bani cît mai rapid şi pentru a achita primele jucătorilor lui Dan Petrescu pentru cîştigarea campionatului sezonul trecut.
Transformarea clubului Unirea Urziceni din asociaţie în societate pe acţiuni aduce şi beneficii campioanei, în sensul că patronul Dumitru Bucşaru poate face rost mai repede de bani pentru finanţarea echipei ialomiţene, fără a mai fi nevoit să apeleze la propriul buzunar. În urmă cu cîteva zile, gruparea condusă de omul de afaceri din Urziceni a încheiat un contract de factoring cu o instituţie bancară pentru asigurarea sumei de 5,6 milioane de lei, echivalentul în euro a sumei de 1,3 milioane, bani care vor fi destinaţi, printre altele, şi plăţii primelor promise de oficialii campioanei pentru cîştigarea titlului în Liga I, aproximativ 100 mii de euro pentru fiecare jucător titular în sezonul recent încheiat. Unirea Urziceni a cesionat drepturile de creanţă în cuantum de aproape 1,55 milioane de euro, reprezentînd tranşa a doua din suma cuvenită, în conformitate cu prevederile contractului de cesiune de drepturi de televiziune încheiat între Liga Profesionistă de Fotbal şi consorţiul Antena 1&RCS&RDS, pentru locul 1 obţinut în ediţia anterioară a Ligii I de echipa ialomiţeană. În acelaşi timp, trebuie să reţinem că proprietarii campioanei, Dumitru Bucşaru, în calitate de acţionar majoritar, soţia acestuia, Nicoleta, cele două fete, Zenaida şi Magdalena, dar şi mama finanţatorului, Chiriaca, au fost de acord să devină codebitori în cazul în care banii nu vor fi viraţi de LPF către bancă.
Semedo şi Munteanu vor fi prezentaţi azi
Mijlocaşul Antonio Semedo va fi prezentat oficial astăzi, vineri, 21 august, după ce contractul jucătorului care a evoluat ultima dată pentru Steaua Bucureşti a fost înregistrat la Liga Profesionistă de Fotbal. «Pantera» a semnat un angajament pe o durată de 4 ani, putînd debuta într-un meci oficial pentru campioni chiar în meciul de mîine cu FC Timişoara. De asemenea, tot azi va fi prezentat oficial şi fundaşul Dănuţ Munteanu, care şi-a pus semnătura pe un contract valabil pe 2 ani cu echipa ialomiţeană. Reamintim că, în premieră pentru presa din România, Semedo a acordat un autograf suporterilor Unirii Urziceni, mesajul fotbalistului portughez fiind «Pentru fanii Unirea, cu simpatie».
Sîmbătă vin bănăţenii
Unirea va juca mîine, sîmbătă, 22 august, de la orele 19,30, în direct pe Digi TV, contra echipei FC Timişoara, într-un meci contînd pentru etapa a 4-a a Ligii I. Ialomiţenii au avantajul rezultatelor directe în ultimele confruntări, în mandatul lui Dan Petrescu la cîrma Unirii echipa campioană fiind neînvinsă: Galamaz&Co au reuşit trei victorii, două pe teren propriu şi una în deplasare şi două remize, cîte una acasă şi în deplasare. «Urmează cîteva meciuri infernale pentru noi, aşa că nu ne putem bucura prea mult de victoria cu Steaua. Vine meciul cu Timişoara, dar va trebui să trecem şi peste el, să vedem însă şi dacă lotul va face faţă acestui program» spunea antrenorul Dan Petrescu după succesul din Ghencea. Timişorenii au pierdut marţi, în prima manşă a play-off-ului pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, scor 0-2, disputa de pe teren propriu cu VFB Stuttgart.
Suporterii sînt încrezători
Majoritatea fanilor Unirii Urziceni este convinsă că echipa ialomiţeană se va impune în faţa echipei antrenate de Ioan Ovidiu Sabău. Potrivit unui sondaj găzduit de site-ul oficial al grupării campioane, 65% dintre suporterii ialomiţenilor cred că elevii lui Dan Petrescu vor cîştiga meciul de mîine contra bănăţenilor. Numai 17 procente dintre votanţi sînt de părere că partida dintre Unirea şi Timişoara se va termina la egalitate, în timp ce doar 18% sînt pesimişti în ceea ce priveşte deznodămîntul meciului, în sensul că înclină către faptul că ialomiţenii nu vor reuşi să obţină vreun punct.
Onofraş, la borna 29
Atacantul Unirii Urziceni, Marius Onofraş, a sărbătorit luni, 17 august, împlinirea a 29 de ani. Al doilea marcator în prima ligă pentru ialomiţeni, cu 16 reuşite, după Marius Bilaşco, 17 goluri, a sărbătorit în familie, alături de părinţi. «Îmi doresc să fiu sănătos în primul rînd şi să pot juca pentru că am trecut printr-o perioadă dificilă după accidentarea din iarnă. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine, sper să nu dezamăgesc în continuare şi să revin la forma dinainte de accidentare. Trebuie să muncim foarte mult pentru a ne atinge obiectivele în acest sezon» a declarat vîrful adus în iarna anului 2006-2007 la Unirea Urziceni de la Poli Iaşi pentru suma de 100 de mii de dolari. Onofraş a marcat ultimul gol pe teren propriu împotriva adversarilor de sîmbătă, deschizînd scorul în remiza 1-1 din iarna anului trecut. «Am înscris repede contra Timişoarei însă, după aceea, nici noi n-am înţeles ce s-a întîmplat. E clar că, după aspectul reprizei a doua, am pierdut două puncte în acest meci şi nu am cîştigat unul» spunea, atunci, «Ono». Tot în această lună, mijlocaşul Laurenţiu Marinescu va împlini 25 de ani pe 25 august, iar atacantul Daniel Stan va sărbători 31 de ani pe 28 august.

Niciun comentariu: