joi, 3 septembrie 2009

Din liga secundă, înapoi în Liga Campionilor
Varga şi Bălan s-au întors la Unirea Urziceni
Antrenorul campioanei României, Dan Petrescu, a reuşit să dea lovitura în ultima zi în care ialomiţenii trebuiau să anunţe forului european lotul de jucători cu care Unirea Urziceni va evolua în Liga Campionilor. După ce s-a rugat vreme de mai bine de trei luni de patronul Sportului Studenţesc, Vasile Şiman, să-i lase pe Dacian Varga şi Tiberiu Bălan sub comanda sa la echipa ialomiţeană, «Bursucul» a obţinut împrumuturile celor doi fotbalişti pînă în iarna acestui an. Cei doi vor fi prezentaţi oficial de clubul ialomiţean la sfîrşitul acestei săptămîni.
Cluburile Unirea Urziceni şi Sportul Studenţesc au ajuns la un acord marţi, 1 septembrie, în ultima zi în care ialomiţenii mai puteau efectua transferuri pentru Champions League, pentru împrumuturile mijlocaşului Dacian Varga şi atacantului Tiberiu Bălan, pînă la 30 decembrie 2009. Bălan şi Varga au evoluat la campioana României şi în sezonul precedent, tot sub formă de împrumut, primul pe tot parcursul sezonului 2008-2009, iar cel de-al doilea numai în returul sezonului în care ialomiţenii şi-au adjudecat primul titlu din istoria clubului. «Am ajuns deja la Urziceni împreună cu Tibi. Împrumutul nostru la Unirea e ca şi făcut şi ne bucurăm că am revenit» a precizat, la sosirea la Urziceni, Dacian Varga.
De asemenea, managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, s-a declarat mulţumit de transferurile celor doi jucători, despre care a spus că au contribuit foarte mult la cîştigarea titlului sezonul trecut, întărind că împrumuturile lui Varga şi Bălan sînt în interesul tuturor părţilor implicate. «A fost o ofertă în vară pentru cei doi, doar că nu ne-am înţeles. Au fost apoi discuţii pentru transferul lor afară, care nu s-au materializat şi astfel au revenit la noi. Vasile Şiman are şi el interesul ca jucătorii să evolueze bine în Liga Campionilor. E o situaţie din care nimeni nu pierde» a declarat şeful clubului din Urziceni. În schimb, tehnicianul Unirii, Dan Petrescu, a lăsat să se înţeleagă că jucătorii nu au statutul de titular la gruparea ialomiţeană. «I-am zis şi lui Vasile Şiman că dacă jucătorii sînt trecuţi pe lista UEFA pentru Liga Campionilor nu înseamnă neapărat şi că vor juca. Trebuie să arate la antrenamente că merită să joace» a spus «Bursucul», mai în glumă, mai în serios.
Au spulberat Buzăul într-un amical
Unirea Urziceni a cîştigat, marţi, 1 septembrie, în faţa formaţiei de ligă secundă Gloria Buzău, scor 4-0, partida amicală desfăşurată pe stadionul «Tineretului». Reuşitele ialomiţenilor au fost semnate de Marinescu (’23), Onofraş (’30), Dănălache (’48) şi Rusescu (’73). Antrenorul campioanei, Dan Petrescu, a început partida în următorul 11: Tudor-E. Nicu, D. Munteanu, Mehmedovic, Bordeanu-Pădureţu, Paraschiv, Marinescu-Onofraş, Dănălache, Semedo. În partea a doua a jocului au mai intrat Tache, Fernandes, Brandan, Rusescu, Ricardo, S. Frunză şi Bilaşco. De asemenea, Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, cele mai recente transferuri ale Unirii, împrumutaţi de la Sportul Studenţesc pînă în iarna acestui an, s-au antrenat separat pe marginea terenului sub supravegherea preparatorului fizic Patric Lăzărescu. Altfel, Unirea va juca o altă partidă de verificare, sîmbătă, 5 septembrie, de la orele 18,00, contra Petrolului Ploieşti, la Urziceni.
Maftei joacă de plăcere cu Franţa
Fundaşul Unirii Urziceni, Vasile Maftei, care va fi titular în meciul pe care România îl va susţine sîmbătă, 5 septembrie, în deplasare, contra Franţei, în cadrul grupei a 7-a de calificare la Campionatul Mondial din Africa de Sud, a declarat că jucătorii echipei naţionale trebuie să creadă că pot obţine toate cele trei puncte. «Trebuie să credem că putem învinge Franţa, asta e cel mai important. Răzvan ştie să ne zică foarte bine ce trebuie să facem. Cînd joci cu o echipă de mare valoare, nu cred că mai ai ceva de spus. Trebuie să joci din plăcere cu echipe ca Franţa» a precizat apărătorul adus pentru 400 mii de euro de la Rapid în această vară. De asemenea, antrenorul României, Răzvan Lucescu, îl va titulariza în partida contra reprezentativei «Cocoşului galic» şi pe mijlocaşul ialomiţenilor Iulian Apostol, care va face cuplu în linia mediană cu jucătorul lui Dinamo Kiev, Tiberiu Ghioane.
«Bursucul», lîngă antrenorii din Liga Campionilor
Antrenorul ialomiţenilor, Dan Petrescu, a fost invitat de UEFA în Elveţia, la Nyon, la consfătuirea celor mai valoroşi antrenori din Europa, care antrenează echipele participante în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe bătrînul continent, Champions League. «E o onoare pentru mine să mă întîlnesc cu alţi antrenori care vor participa în Liga Campionilor. Ca şi antrenor e cea mai importantă întîlnire. Să stai la acelaşi hotel cu cei mai mari antrenori din Europa e extraordinar. Cu Mourinho mă cunosc, cu Ancelotti la fel, dar aş vrea să-i cunosc şi pe ceilalţi, să stau cît mai aproape şi să văd ce pot să fur» a declarat, la plecarea în Elveţia, tehnicianul Unirii Urziceni.
Stan şi Matei la Curtea de Argeş
Campioana României i-a împrumutat în această săptămînă, la Internaţional Curtea de Argeş, pe fundaşul dreapta Dan Matei şi pe atacantul Daniel Stan, care nu au intrat în vederile antrenorului Dan Petrescu pentru sezonul acesta. Adus în vara anului trecut de la Gloria Bistriţa, la schimb cu mijlocaşul Ciprian Petre plus suma de 50 mii de euro, Matei s-a accidentat în timpul turneului de pregătire din Austria din iulie 2008 şi nu a bifat niciun minut într-un joc oficial pentru ialomiţeni. De asemenea, Daniel Stan, transferat pentru 150 mii de euro tot în vara trecută de la Oţelul Galaţi s-a accidentat în chiar primul meci amical înaintea startului campionatului 2008-2009, cu Gloria Buzău, ratînd tot sezonul în care Unirea a cîştigat titlul. Ambii jucători au semnat în 2008 contracte valabile pe 3 ani cu Unirea Urziceni.
Preţurile accesibile în Champions League
Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a anunţat care vor fi preţurile tichetelor de acces la partidele pe care campioana României le va susţine în Champions League pe teren propriu, pe stadionul «Ghencea», menţionînd că nu vor exista pachete pentru jocurile de acasă ale campioanei. «Vom face 20 de lei biletul la peluze şi 30 de lei la tribuna a doua. Nu vor exista diferenţe de preţ între meciuri şi sperăm să umplem măcar aceste părţi din stadion. Dacă nici aşa nu vom putea, ne vom da seama că sîntem cu adevărat singuri şi asta ne va ambiţiona şi mai mult» a declarat şeful clubului ialomiţean. După cum se ştie, Urziceniul face parte din grupa G a Champions League şi va juca meciurile de pe teren propriu cu VFB Stuttgart (29 septembrie), cu Glasgow Rangers (4 noiembrie) şi cu FC Sevilla (24 noiembrie). Altfel, conducerea clubului din Urziceni a anunţat că pentru deplasarea de la Sevilla, de peste două săptămîni, costul este de 500 de euro/persoană pentru cei doritori să însoţească echipa ialomiţeană în Spania, tariful incluzînd cursa charter cu plecare marţi, 15 septembrie, cazare şi masă două nopţi, transport intern şi biletul de avion de întoarcere joi, 17 septembrie.
Unirea, cădere de 34 de locuri
Unirea Urziceni se clasează pe locul 224 în clasamentul mondial al cluburilor, la sfîrşitul lunii august 2009, totalizînd 83 de puncte, conform ierarhiei anunţată de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului. Ialomiţenii sînt în coborîre 34 de locuri, faţă de poziţia ocupată la sfîrşitul lunii iulie, cînd campionii se situau pe locul 191. Deşi de la începutul anului acesta Galamaz&Co se poziţionau peste echipe precum Steaua ori Rapid, conform clasamentului FIISF, elevii lui Dan Petrescu sînt ultima formaţie românească în top, celelalte echipe din ţara noastră ocupînd următoarele locuri: Steaua-63, CFR Cluj-66, FC Timişoara-112, FC Vaslui-126 şi Dinamo-174.

Un comentariu:

Anonim spunea...

ce plm faci ma?ai uitat sa scri pe acest blog sau ai murit?