luni, 1 martie 2010

Unirea a debutat cu o înfrîngere în Liga Campionilor, la Sevilla
Urziceni, fără oxigen!
Ialomiţenii au respirat pentru prima dată aerul Ligii Campionilor, la Sevilla, la exact 10 ani de cînd antrenorul Dan Petrescu debuta ca jucător în Champions League. Fără îndoială, data de 16 septembrie va rămîne în istoria micuţului club din Urziceni, deşi înfrîngerea în faţa andaluzilor nu le-a picat deloc bine lui Galamaz&Co.
Pe stadionul unde în urmă cu 23 de ani Steaua cîştiga prima şi singura Cupă a Campionilor din istoria fotbalului românesc, Ramon Sanchez Pizjuan, «leii din Bărăgan» au început timid. Kanoute (’7) a ameninţat poarta lui Arlauskis, dar totul a fost doar un foc de paie. Apoi, Fabiano (’28) a prins un trasor din lovitură liberă, dar tot Arlauskis s-a opus. Ialomiţenii au reacţionat şi ei, dar tot timid, iar Frunză (’38) s-a pierdut cu firea în careu, în timp ce Bilaşco (’45) nu şi-a găsit cadenţa şi a fost blocat in-extremis. Logic, lovitura a venit cînd nimeni nu se aştepta: Maftei a fost pierdut pe drum de Capel, Renato l-a adormit pe Bălan, iar Luis Fabiano (’45+1) a deschis scorul de lîngă Ricardo.
După pauză, jocul a fost la discreţia spaniolilor, dar Sevilla n-a forţat decît atît cît a fost nevoie, iar ialomiţenii s-au stins repede. Nou intratul Negredo (’66) a dat semnalul că gazdele pot înscrie în orice moment, iar Renato (’70) a închis meciul cu o lovitură de cap din 6 metri, profitînd şi de plasamentul greşit al lui Varga la un corner. Unirea era KO, dar zarurile nu sînt încă aruncate. Urmează Stuttgart.

FC SEVILLA-UNIREA URZICENI 2-0
Au marcat: L. Fabiano (’45+1), Renato (’70)
SEVILLA: Palop-Sanchez, Squillaci, Escude, Navarro-Navas, Zokora (’75 Lolo), Capel (’55 Perotti)-Renato-L. Fabiano, Kanoute (’62 Negredo). Antrenor: Manuel Jimenez
URZICENI: Arlauskis-Maftei, Galamaz, Mehmedovic, Brandan-Ricardo (’79 Onofraş)-S. Frunză, T. Bălan (’64 Paraschiv), Apostol, Varga (’73 Semedo)-Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu
Cartonaşe galbene: Zokora / Mehmedovic, S. Frunză, Maftei, Galamaz
Arbitri: M. Trefoloni, C. Copelli, M. Grilli (toţi din Italia)
Stadion: «Ramon Sanchez Pizjuan» 38.000 de spectatori

Petrescu: «Jucătorii au fost copleşiţi»
Antrenorul ialomiţenilor, Dan Petrescu, a explicat cauzele insuccesului de la Sevilla, precizînd că momentul decisiv al jocului a fost chiar înainte de pază, la prima reuşită a andaluzilor. «Am suferit deoarece nu avem experienţă într-o astfel de competiţie şi pentru că jucătorii au fost copleşiţi de importanţa meciului. Cred că momentul psihologic al întîlnirii s-a petrecut în prelungirile primei reprize, atunci cînd am primit primul gol» a declarat, la conferinţa de presă, tehnicianul campioanei României. Apoi, «Bursucul» nu a mai contenit cu laudele la adresa celui mai bun om de pe teren, atacantul spaniolilor, Luis Fabiano. «Sevilla a reuşit să-şi ţină cei mai buni jucători. Pe cînd eram fotbalist am înfruntat mulţi atacanţi de valoare, dar niciunul nu se compară cu Luis Fabiano. Cu el în teren, Sevilla va mai cîştiga multe partide, el este cel mai bun atacant din lume în acest moment» a conchis antrenorul Unirii Urziceni. Altfel, fundaşul stînga al ialomiţenilor, Pablo Brandan, considerat de UEFA unul dintre cei mai buni oameni ai Unirii, a menţionat că «vrem locul 3 în grupă, egalul dintre Rangers şi Stuttgart ne ajută», în timp ce fundaşul dreapta Vasile Maftei a fost uimit de diferenţa între Cupa UEFA şi Champions League: «Din păcate atît am putut. Avem nevoie de tupeu, dar ăsta este nivelul nostru. Am jucat cu Rapid în UEFA, dar nu se compară cu Liga Campionilor».
Apostol: «La 0-0 altfel se juca meciul»
Mijlocaşul Unirii Urziceni, Iulian Apostol, a pus rezultatul final pe seama lipsei de experienţă a ialomiţenilor în cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa, precizînd că dacă echipa campioană intra cu un egal la pauză poate deznodămîntul partidei putea fi altul. «Am venit cu speranţe multe, n-am făcut doar o simplă deplasare la Sevilla. Experienţa şi-a spus însă cuvîntul, pentru că am luat prea uşor golul din prelungirile primei reprize, singura noastră ezitare costîndu-ne scump. Trebuia să ne luăm măsuri, deoarece pînă la faza aceea Sevilla nu cred că ne-a pus mari probleme deşi a dominat. Dacă intram la pauză cu 0-0 altfel se juca meciul pentru că Sevilla era obligată să atace şi poate aveam mai multe spaţii» a precizat mijlocaşul de «Naţională» al campionilor. Apostol s-a declarat impresionat de ritmul partidelor de Champions League: «Aici se joacă fotbalul adevărat, aici îşi doreşte orice fotbalist să ajungă. Evident că în momentul în care ajungi în Liga Campionilor trebuie să dai totul şi să-ţi doreşti foarte mult pentru că altfel nu progresezi». La rîndul său, căpitanul ialomiţenilor, George Galamaz, şi-a exprimat dezamăgirea în legătură cu rezultatul final, punînd eşecul pe seama golului primit în prelungirile primei reprize. «Sîntem foarte dezamăgiţi pentru că am primit un gol exact în momentul în care nu trebuie să se întîmple aşa ceva. Din păcate aceasta este situaţia, nu trebuie să disperăm şi trebuie să mergem înainte pentru că mai avem meciuri de jucat în această competiţie» a declarat «Gala».
Selecţionerul Lucescu i-a susţinut pe ialomiţeni
Ialomiţenii au avut parte de o galerie selectă la meciul de debut în Champions League, la partida dintre Sevilla şi Unirea Urziceni fiind invitaţi de conducerea clubului patronat de Dumitru Bucşaru, pe lîngă rudele şi prietenii fotbaliştilor, selecţionerul României, Răzvan Lucescu şi şeful Şcolii de Antrenori, Mircea Rădulescu. Ambii au urmărit partida în compania ofiţerului de presă al grupării campioane, Paul Andone, iar Lucescu jr. şi-a notat de zor informaţii despre jucătorii de «Naţională» ai alb-albaştrilor, Vasile Maftei şi Iulian Apostol. Din păcate, deşi şi-au anunţat prezenţa, Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu nu au mai putut fi prezenţi la Sevilla. Altfel, patronul Unirii Urziceni, Dumitru Bucşaru, a stat în majoritatea timpului alături de cele două fiice ale sale, Magdalena Ramona şi Zenaida Iuliana, ambele acţionare ale clubului ialomiţean, de asemenea, finanţatorul întreţinîndu-se minute bune cu managerul general Mihai Stoica. La meciul de miercuri a mai asistat şi patronul Sportului Studenţesc, Vasile Şiman, omul care i-a împrumutat gratis pînă în iarnă pe Dacian Varga şi Tiberiu Bălan la echipa campioană.
Trofeul Ligii Campionilor, pentru jucătorii Unirii
Chiar dacă au cedat 0-2 pe terenul celor de la Sevilla, în runda de debut a fazei grupelor din Liga Campionilor, iar specialiştii nu le dau vreo şansă să ajungă în primăvara europeană, fotbaliştii Unirii Urziceni vor avea şansa să pună mîna pe trofeul Champions League. Mai cunoscută sub denumirea Cupa Campionilor, aceasta va fi expusă în zilele de 3 şi 4 octombrie în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, parte a unui program decis de UEFA care a dispus expunerea trofeului în diferite oraşe din Europa. Anul acesta, cupa va mai fi prezentată la Milano, între 16 şi 20 septembrie, la Zagreb, între 25 şi 26 septembrie, la Budapesta, între 10 şi 11 octombrie, dar şi la Sofia, în zilele de 17 şi 18 octombrie.
Bucşaru s-a împrumutat iar de la Becali
Patronul campionilor, Dumitru Bucşaru, continuă să surprindă în ceea ce priveşte relaţiile sale financiare cu finanţatorul Stelei, Gigi Becali. După ce în urmă cu cîteva săptămîni i-a achitat întreaga datorie de 7 milioane de euro latifundiarului din Pipera, potrivit declaraţiilor lui Becali, Bucşaru a fost nevoit să se împrumute, din nou, de la acesta, acum de «doar» 4 milioane de euro. Conform documentelor intrate în posesia ziarului nostru, omul de afaceri din Urziceni a gajat împrumutul respectiv cu 40% din acţiunile firmei Comaico, la fel cum o făcuse şi în urmă cu doi ani cînd s-a împrumutat 12 milioane de euro de la Gigi Becali. Bucşaru s-a obligat în contractul de împrumut să restituie cele 4 milioane de euro pînă în ziua Crăciunului, adică pe 25 decembrie 2009.
Duminică, în «Groapă» cu Dinamo
După disputa de la Sevilla, pentru ialomiţeni continuă jocurile din Liga I, Unirea Urziceni urmînd să se deplaseze duminică, 20 septembrie, la Dinamo Bucureşti, echipă căreia sezonul trecut i-a suflat titlul de campioană şi în faţa căreia nu a pierdut vreun joc oficial. Meciul va începe la orele 21,30 şi va fi arbitrat la centru de o brigadă străină, din Germania, potrivit unui anunţ al preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram. Altfel, meciul dintre Unirea Urziceni şi Sportul Studenţesc, din 16-imile Cupei României, se va disputa în data de 23 septembrie, începînd cu orele 16,00, pe stadionul «Tineretului» şi va fi transmis în direct de postul Sport.ro.

Niciun comentariu: