luni, 1 martie 2010

Unirea a pierdut pentru prima dată în faţa lui Dinamo
«Gafauskis»
l portarul ialomiţenilor a greşit decisiv în prelungiri, permiţîndu-le «cîinilor» să bifeze primul succes din istorie în dauna Urziceniului
Unirea Urziceni s-a înclinat în meciul disputat duminică seară, în «Ştefan cel Mare», contra dinamoviştilor, chiar dacă băieţilor lui Dan Petrescu le era la îndemînă un rezultat de egalitate. Gafa lui Arlauskis, din ultima secundă a partidei, a făcut ca ialomiţenii să nu obţină vreun punct în deplasarea de la Dinamo.
Prima parte a jocului a fost supertacticizată. Nici nu se putea altfel, din moment ce se întîlneau două formaţii antrenate de un italian, Bonetii, şi de un tehnician îndrăgostit de fotbalul din Cizmă şi adept al victoriilor cu 1-0. Torje (’7) le-a dat ceva emoţii ialomiţenilor, dintr-o lovitură liberă care a trecut razant cu vinclul. Răspunsul Unirii a venit ceva mai tîrziu, cînd Frunză a tras tot peste dintr-o fază fixă (’21). Apoi, Apostol (’28) nu i-a iertat pe «cîini», la singurul şut pe poartă al Urziceniului din prima repriză. Micuţul mijlocaş al campionilor a plasat balonul în colţul lung şi alb-albaştrii preluau conducerea pe tabelă. Bilaşco (’43) n-a izbutit să închidă meciul din 6 metri, iar asta i-a înfuriat la culme pe dinamovişti. Kone (’44) s-a aflat aproape de egalare în două rînduri, dar mai întîi s-a opus Arlauskis şi apoi căpitanul Galamaz, care a respins de pe linia porţii, pentru ca tot portarul Unirii să scoată în corner şi lovitura liberă de la 30 de metri a lui N’Doye (’45).
Imediat după pauză, gazdele au dat lovitura. Andrei Cristea a şutat cu sete din marginea careului mare, pe colţul portarului, iar Arlauskis a trebuit să se recunoască învins (’48). Ce a urmat pare desprins parcă din alt film. Ialomiţenii s-au năpustit spre poarta lui Dolha: Bilaşco (’57) singur la 7 metri a tras pe lîngă, Paraschiv (’58) a fost blocat de goalkeeper-ul dinamovist, şutul lui Bălan (’63) s-a izbit tot de blocajul apărării adverse, iar torpila lui Frunză (’66) a trecut milimetric pe lîngă. Şi, cînd toată lumea aştepta fluierul de final, Torje a adus victoria «cîinilor», cu un lob din interiorul careului mare, profitînd şi de ieşirea cel puţin inoportună dintre buturi a lui Arlauskis.


DINAMO BUCUREŞTI-UNIREA URZICENI 2-1
Au marcat: An. Cristea (’48), Torje (’90+2) / Apostol (’28)
DINAMO: Dolha-Scarlatache, D. Grigore, Tamaş, Pulhac-L. Rus (’46 Alexe), N’Doye-Torje, D. Kone, Zicu (’70 Niculescu)-An. Cristea. Antrenor: Dario Bonetti
URZICENI: Arlauskis-Maftei (’88 E. Nicu), Galamaz, B. Fernandes, Bordeanu-Paraschiv-S. Frunză, T. Bălan, I. Apostol (’73 Brandan), Rusescu-Bilaşco (’63 Semedo). Antrenor: Dan Petrescu
Cartonaşe galbene: Niculescu / Rusescu
Arbitri: W. Lutz (Germania), M. Strudl, D. Bode (ambii din Austria)
Stadion: «Dinamo» 6000 de spectatori

Petrescu: «Am primit gol ca amatorii»
Antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, s-a declarat dezamăgit de rezultatul final al partidei cu Dinamo, opinînd că ialomiţenii au dominat jocul disputat contra formaţiei antrenate de Dario Bonetti. «A fost un meci pe care nu ştiu cum l-am pierdut. Am controlat jocul şi în prima şi în a doua repriză, dar acesta e fotbalul şi nu mereu echipa care merită cîştigă. Am avut foarte multe ocazii, iar egalul era mai echitabil, un punct era de aur pentru noi» a comentat «Bursucul», care l-a luat la «ţintă» pe portarul Arlauskis: «Nu e posibil să iei un astfel de gol în ultimul minut de joc, l-am primit ca la amatori. E prima înfrîngere din istorie împotriva lui Dinamo, ceea ce nu e chiar aşa de rău, dar va durea mult timp». De reţinut că, ialomiţenii au primit şi la Sevilla, miercurea precedentă, un gol în prelungirile primei reprize, care a dat peste cap planurile grupării din Urziceni. După înfrîngerea de la Dinamo, ialomiţenii au coborît în clasamentul Ligii I pînă pe poziţia a 5-a, totalizînd 13 puncte, la egalitate cu adversara de duminică, CFR Cluj, Steaua şi Timişoara.
Tibi Bălan: «Dinamo nu merita victoria»
Mijlocaşul ialomiţenilor, Tibi Bălan, aflat la a treia partidă consecutivă ca titular în formaţia antrenată de Dan Petrescu, a afirmat că un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil pentru că disputa dintre Unirea Urziceni şi Dinamo a fost foarte ehilibrată. «Este un final la care nu ne aşteptam şi se pare că prelungirile nu ne priesc. Un rezultat de egalitate era mai echitabil. Din păcate, dinamoviştii au dat un gol în ultima secundă. Poate că Dinamo nu merita victoria, dar acesta e fotbalul» a declarat, la finalul partidei, coordonatorul de joc al campionilor. De asemenea, Bălan crede că dinamoviştii şi-au luat revanşa după ce sezonul trecut au pierdut titlul în faţa ialomiţenilor. «Poate că Dinamo şi-a luat o revanşă morală în faţa noastră, dar mi s-au părut mai slăbuţi decît campionatul trecut» a completat Tibi. Totodată, mijlocaşul Sorin Paraschiv a fost de părere că «am făcut o greşeală care ne-a fost fatală şi sîntem foarte dezamăgiţi, dar nu avem ce face».
MM, huiduit de dinamovişti
Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a fost cel mai huiduit oficial al grupării campioane, fanii lui Dinamo luîndu-l la ţintă pe MM din cauza faptului că a lucrat la rivala Steaua. În plus, atitudinea spectatorilor în ceea ce îl priveşte pe Stoica a fost cauzată şi de solicitarea clubului din Bărăgan de control antidoping la partida de duminică seară. Suporterii formaţiei din Capitală nu l-au iertat nici pe mijlocaşul Ianis Zicu, pe care l-au apostrofat în momentul schimbării cu Claudiu Niculescu, reproşîndu-i modul în care s-a prezentat la jocul cu campioana. Pînă acum, ialomiţenii şi «cîinii roşii» se mai întîlniseră de 6 ori în Liga I, iar dinamoviştii nu reuşiseră să cîştige niciun meci. Unirea Urziceni avea la activ 3 victorii, în timp ce alte 3 meciuri se încheiaseră la egalitate.
Selecţionerul Lucescu jr, «spion» pentru campioni
Antrenorul echipei naţionale a României, Răzvan Lucescu, a fost «spionul» formaţiei ialomiţene la partida pe care viitoarea adversară din grupele Ligii Campionilor, VFB Stuttgart, a disputat-o pe teren propriu în compania lui FC Koln. Nemţii au cedat, scor 0-2, iar atacantul Ciprian Marica a intrat pe teren în minutul 76 al întîlnirii, în locul mijlocaşului Gebhart, şvabii coborînd în clasament pînă pe locul al 14-lea. «Nu a mai fost nevoie să trimitem un reprezentant al clubului nostru să urmărească partida pe care nemţii au jucat-o în Bundesliga. Selecţionerul Răzvan Lucescu a fost la meci pentru a-l urmări pe Marica şi voi apela la el pentru a mă ajuta cu informaţii despre Stuttgart» a declarat antrenorul Unirii, Dan Petrescu. Lucescu jr, alături de Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, dar şi şeful Şcolii de Antrenori din România, Mircea Rădulescu, sînt invitaţi permanenţi ai formaţiei din Urziceni la meciurile pe care ialomiţenii le susţin în grupele Champions League. La Sevilla, doar selecţionerul şi Rădulescu au făcut deplasarea, în timp ce Hagi şi Popescu au anunţat în ultimul moment că nu pot însoţi echipa campioană în Spania.
Mîine, la Urziceni, cu Sportul, în Cupa României
Ialomiţenii vor evolua mîine, miercuri, 23 septembrie, pe teren propriu, în 16-imile Cupei României Timişoreana, contra formaţiei Sportul Studenţesc, partida urmînd să înceapă la orele 16,00. Meciul, care va fi arbitrat la centru de Lucian Rusandu, din Sfîntu Gheorghe, asistat la cele două tuşe de Mihai Artene, din Vaslui şi Cătălin Savu, din Galaţi, va fi transmis în direct de postul Sport.ro. «Noi tratăm serios orice competiţie, deci şi Cupa României. Cînd joc un meci nu mă gîndesc să-l pierd. Vrem să cîştigăm contra Sportului pentru că ne-am propus să ne adjudecăm Cupa în acest sezon. Am pierdut o finală şi vrem să avem şi acest trofeu în vitrina clubului» a declarat antrenorul Dan Petrescu. «Elevii mei ştiu că au greşit cu Dinamo, iar în Cupă vor victoria. Şi eu sînt supărat, dar nu avem timp să ne plîngem. La noi concentrarea nu mai e cea de anul trecut, jucătorii nu mai au foame de victorii» a conchis «Bursucul». Interesant este că, într-o partidă amicală desfăşurată tot la Urziceni, la mijlocul lunii august, ialomiţenii i-au spulberat pe «studenţi», scor 4-0, prin reuşitele lui Onofraş, Marinescu, Paraschiv şi Bilaşco. Altfel, la sfîrşitul acestei săptămîni, Unirea Urziceni va evolua tot acasă, în etapa a 8-a a Ligii I, contra formaţiei Astra Ploieşti. Prahovenii au învins runda precedentă, scor 4-2, pe Unirea Alba Iulia şi ocupă locul al 11-lea în clasament, cu 9 puncte din 21 posibile.

Niciun comentariu: