luni, 1 martie 2010

«Unirea, pregătită de o nouă aventură»
Campionii din Urziceni, lăudaţi de UEFA
Cîştigătoare a titlului în România şi participantă direct în grupele UEFA Champions League, Unirea Urziceni se bucură de elogii din partea forului european. Într-un amplu material de prezentare al ialomiţenilor, dedicat debutantelor din cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa, înaintea primul meci din Liga Campionilor, site-ul oficial al UEFA oferă cititorilor o scurtă istorie a miracolului de la Urziceni sub titlul «Necunoscuta Unirea, pregătită de o nouă aventură».
Campionii sînt copleşiţi de laude încă din startul materialului. «Sub patronajul lui Dumitru Bucşaru şi conducerea antrenorului Dan Petrescu, ialomiţenii vor completa urcuşul miraculos la masa bogaţilor din fotbalul european. Chiar dacă a fost înfiinţat în anul 1954, abia în 2003 clubul a promovat în liga secundă, primul pas în planul ambiţios al patronului Bucşaru» scrie site-ul oficial al forului european despre începutul miracolului de la Urziceni. De asemenea, UEFA nu uită de contribuţia pe care antrenorul Dan Petrescu a avut-o la ceea ce s-a realizat la campioana României, explicînd că de la venirea «Bursucului», la numai cîteva luni de la promovarea formaţiei în prima ligă, în 2006, traseul asecendent a devenit continuu. «Unirea a ajuns în finala Cupei României în 2008, a terminat pe locul 5 campionatul şi s-a calificat în cupele europene, înainte ca anul trecut să cîştige titlul şi să aceeadă în Liga Campionilor» aminteşte site-ul UEFA.
Specialiştii forului european sînt de părere că portarul Giedrius Arlauskis ar trebui urmărit în actualul sezon al Champions League. «Tînărul şi neliniştitul Arlauskis este unul dintre stîlpii echipei. Internaţionalul lituanian a venit în 2008 de la KFK Siauliai pentru mai puţin de 100 mii de euro şi rapid s-a impus ca un jucător de bază. Fără nicio eroare majoră şi cu reflexe excelente, Arlauskis este unul dintre titularii campioanei României» scrie UEFA, care îl cataloghează pe mijlocaşul Iulian Apostol drept jucătorul cheie al Unirii. «Apostol s-a format în România în ligile inferioare, mijlocaşul de 28 de ani nefiind remarcat cu atenţie decît la Urziceni prin evoluţii excelente. Dat fiind progresul său, Apostol a prins şi echipa naţională a României sub comanda lui Răzvan Lucescu, fiind acum unul dintre jucătorii de bază» relatează sursa citată.

Scor de maidan cu CSM Focşani
Campionii României au spulberat miercuri, 9 septembrie, într-un joc amical disputat pe stadionul «Tineretului», formaţia de Liga a 3-a CSM Focşani, scor 7-0. Pentru ialomiţeni au marcat Brandan (’7), Marinescu (’13, ’29), Nistoroiu (’44-autogol), Paraschiv (’45), Bilaşco (’60) şi Onofraş (’73), Unirea ratînd şi alte cîteva oportunităţi clare de a înscrie. Antrenorul Dan Petrescu a început în formula: Tudor-E. Nicu, D. Munteanu, Mehmedovic, Brandan-Paraschiv-Frunză, Marinescu, Bălan, Semedo-Rusescu, iar în partea secundă au mai evoluat Tache, Galamaz, Bordeanu, Ricardo, Varga, Onofraş, Todoran, Dănălache şi Bilaşco. Mijlocaşul de «Naţională» al Urziceniului, Iulian Apostol, nu a fost folosit de «Bursuc», fiind menejat după ce sîmbăta precedentă a evoluat pentru România în meciul contra Franţei şi a efectuat alergări uşoare pe marginea terenului, alături de portarul Cătălin Grigore, care se reface după o accidentare la glezna piciorului stîng. Alţi doi jucători ai ialomiţenilor, Bruno Fernandes şi Răzvan Pădureţu s-au antrenat separat, sub comanda preparatorului fizic al campionilor.
«Bursucul» sărbătoreşte titlul în continuare
Antrenorul Dan Petrescu sărbătoreşte titlul de campion chiar şi la 3 luni de la încheierea sezonului în care Unirea Urziceni şi-a adjudecat primul loc în Liga I şi dreptul de a participa în cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa. «Bursucul» a petrecut alături de animatoare şi focuri de artificii, împărţind bilete la primul meci de pe teren propriu din Champions League, contra lui VFB Stuttgart, pe 29 septembrie. «Sper să avem cît mai mulţi suporteri la prima partidă de acasă, din Ghencea, pentru că se ştie că Unirea este o echipă care nu are aşa de mulţi fani. Cred că echipa mea nu este aşa de iubită la Bucureşti» a spus antrenorul campioanei. Altfel, tehnicianul Unirii a explicat cum a fost întîmpinat la reuniunea antrenorilor de Champions League şi care au fost impresiile: «Au fost pentru mine două zile de neuitat. M-am întîlnit cu Wenger, cu Ferguson, cu Deschampes cu care am jucat împreună, cu Blanc, însă cel mai mult am stat alături de antrenorul lui Porto, Manuel Ferreira».
Bălan e 100% pentru Champions League
Mijlocaşul Tibi Bălan, împrumutat pînă în iarnă de Sportul Studenţesc la campioana Unirea Urziceni, a profitat de pauza competiţională datorată meciurilor internaţionale şi a efectuat vizita medicală pentru Liga Campionilor. Testele medicale au reliefat însă că jucătorul adus la insistenţele lui Dan Petrescu a lua cam multe medicamente în ultimele săptămîni din cauza unor probleme la stomac şi, mai mult, ar avea probleme de sensibilitate la piciorul drept, unde a fost operat de trei ori. Potrivit medicilor, greutatea lui Bălan este de 71 de kilograme, dar ar putea să se îngraşe fără probleme cu încă două, metabolismul este bun, cu arderi mari, masa musculară este de 19,21% iar numărul de calorii recomandate zilnic este de aproape 3000. În schimb, mijlocaşul are deficienţe la piciorul drept, aşa cum precizam anterior, sensibilitatea fiind de doar 79%, în sensul că Tibi nu-şi simte piciorul decît în acest procent din cauza intervenţiilor chirurgicale suferite.
Hagi şi Popescu, susţinătorii Unirii la Sevilla
Fostul mare internaţional român Gheorghe Hagi şi naşul de cununie al antrenorului Unirii Urziceni, Gheorghe Popescu, au fost invitaţi de Dan Petrescu la primul meci pe care ialomiţenii îl vor susţine în Liga Campionilor, la Sevilla, pe 16 septembrie. «Bursucul» se gîndeşte că prezenţa celor doi va fi importantă din punct de vedere psihologic pentru Apostol şi Compania, Hagi fiind deja prezent la meciul din etapa precedentă a Ligii I, de la Galaţi, unde Unirea a învins cu scorul de 4-1. «Unirea a demonstrat anul trecut că este o echipă de Champions League, o formaţie serioasă, care joacă fotbal şi munceşte mult» a declarat fostul decar al «Naţionalei» imediat după victoria elevilor lui Dan Petrescu de la Galaţi. Partida dintre FC Sevilla şi Unirea Urziceni va fi în direct pe TVR 1, miercurea viitoare, de la ora 21,45.
Sîmbătă, acasă cu Alba Iulia
Mîine, sîmbătă, 12 septembrie, Unirea Urziceni, locul al 5-lea în campionat după runda a 5-a, cu 10 puncte, va evolua pe teren propriu contra Unirii Alba Iulia. Partida, care va conta pentru etapa a 6-a a Ligii I, va începe la orele 17,00 şi va fi transmisă în direct de postul GSP TV. Confruntarea dintre cele două formaţii va fi şi un duel între antrenorul ialomiţenilor Dan Petrescu şi foştii săi elevi, Norbert Varga şi Sorin Rădoi, primul fost jucător al «Bursucului» în perioada în care acesta a antrenat pe Wisla Cracovia, în Polonia, iar cel de-al doilea împrumutat din această vară pentru un sezon la gruparea din Cetatea Marii Uniri. «Vom avea un meci extrem de greu pentru că Unirea Alba Iulia formează o echip bună. Trebuie să obţinem toate cele trei puncte şi să continăm să ne menţinem acolo sus în clasament» a declarat atacantul ialomiţenilor, Marius Onofraş.
Sorin Rădoi: «Petrescu e cel mai bun»
Împrumutat pentru un sezon la gruparea din Alba Iulia, fundaşul dreapta Sorin Rădoi s-a declarat optimist înaintea partidei pe care echipa sa o va susţine chiar împotriva echipei campioane. «Pentru noi va fi un meci greu, avînd în vedere că vom întîlni cea mai valoroasă echipă din Liga I. Cred că avem şanse măcar la o remiză la Urziceni. Personal nu am ce să demonstrez, îmi doresc foarte mult să nu pierdem» a declarat Rădoi, care nu a evoluat niciun minut pentru echipa campioană în sezonul precedent. Apărătorul nu regretă că a părăsit Urziceniul şi astfel a ratat şansa de a evolua în Liga Campionilor: «Mi-am dorit să joc, m-am săturat să stau pe bancă. Am ajuns tîrziu la Urziceni, cu doar cîteva zile înaintea începerii campionatului trecut şi, practic, eram nepregătit, iar la Dan Petrescu e greu să prinzi un loc în echipă dacă nu eşti pregătit». Jucătorul de 24 de ani îl laudă pe antrenorul ialomiţenilor şi grupul format de acesta la echipa campioană. «Consider că Dan Petrescu este unul dintre cei mai buni antrenori din România. Acesta a reuşit să cîştige campionatul avînd la dispoziţie un lot de jucători despre care multă lume spunea că au fost refuzaţi. Eu îi contrazic şi spun că anul trecut acel grup unit de jucători a dat dovadă că este cel mai bun şi a făcut istorie la Unirea» a conchis Rădoi.

Niciun comentariu: