marți, 30 septembrie 2008

Urziceniul a cîştigat la Vaslui şi pregãteşte marele meci din Cupa UEFA
Mîncaţi Hamburger!
l ialomiţenii vor juca joi manşa secundã a întîlnirii cu nemţii, de la scorul din tur, 0-0
Unirea Urziceni a cîştigat în deplasare, la Vaslui, cu scorul de 2-0, de o manierã categoricã, într-un meci pe care l-a controlat de la un capãt la celãlalt. Ialomiţenii şi-au recuperat astfel punctele pierdute etapa precedentã, pe teren propriu, cu Craiova şi pregãtesc cu un moral excelent returul din Cupa UEFA cu Hamburg.
În primele minute ale partidei ritmul a fost foarte bun, însã cei care au condus ostilitãţile la mijlocul terenului au fost elevii lui Dan Petrescu. Dominarea ialomiţenilor s-a concretizat la limita primului sfert de orã. Dupã ce Mara (’12) l-a evidenţiat pe Kuciak, Bilaşco (’13) a deschis scorul pentru Unirea. Frunzã a executat o loviturã de colţ, iar Nicu i-a aşezat mingea pe cap lui «Bilã» care a punctat pentru 1-0. Gazdele au replicat prin Genchev (’25), cu un şut reţinut în doi timpi de portarul Arlauskis. Tot Bilaşco (’30) putea dubla avantajul Urziceniului, dar portarul Vasluiului s-a dovedit providenţial la duelul unu la unu.
Partea a doua a fost sãracã în faze de poartã, ialomiţenii încercînd sã ţinã de rezultat în timp ce gazdele nu şi-au gãsit cadenţa. Vasluienii au atacat cu disperare spre finalul partidei, dar Arlauskis a fost omul pãrţii a doua pentru Unirea, intervenind mai întîi la şutul lui Ljubinkovic (’78), apoi la lovitura de cap a lui N. Jovanovic (’79) şi la execuţia lui N' Doye (’84). Cei care au marcat au fost însã tot ialomiţenii. Onofraş (’89) a scãpat singur cu Kuciak, l-a driblat pe portarul vasluian şi a înscris în poarta goalã. (G. ŞEITAN)


FC Vaslui-Unirea Urziceni 0-2
Au marcat: Bilaşco (’13), Onofraş (’89)
VASLUI: Kuciak-Buhuş, Panait, Andronic, Luz-Ljubinkovic, Genchev, N'Doye, Aliuţã (’56 N. Jovanovic)-Temwanjera, Burdujan. Antrenor: Viorel Hizo
URZICENI: Arlauskis-E. Nicu, Galamaz, Fernandes, Bordeanu-Mara, Burns, Brandan (’66 Apostol), Frunzã (’82 Bãlan)-Bilaşco, Onofraş (’90 Dãnãlache). Antrenor: Dan Petrescu
Cartonaşe galbene: Buhuş, Andronic, Temwanjera / Bilaşco, Arlauskis, Brandan, Frunzã
Arbitri: O. Haţegan (Arad), N. Marodin (Bucureşti), O. Maier (Timişoara)
Stadion: «Municipal» 5000 de spectatori

Niciun comentariu: