sâmbătă, 25 iulie 2009

Unirea Urziceni, între cantonamentul de la Braşov şi cel din Scoţia
Campioana cautã formula idealã pentru sezonul viitor
Unirea Urziceni a terminat la egalitate, scor 2-2, partida amicalã disputatã sîmbãtã, 11 iulie, pe stadionul «Ilie Oanã» din Ploieşti, împotriva Petrolului. Golurile ialomiţenilor au fost marcate de Rusescu şi Fernandes, pentru ploieşteni reuşind sã înscrie Elek şi Muţiu. Campioana venea dupã stagiul de pregãtire de la Braşov, în care obţinuse şi o victorie în partida test cu divizionara judeţeanã Înfrãţirea Hãrman.
Prahovenii au început mai bine jocul, avînd posesia mingii şi reuşind sã înghesuie echipa ialomiţeanã în propria jumãtate de teren. Reacţia Unirii a fost, însã, promptã: Rusescu (’12) a fructificat din careul mare pasa lui Bordeanu şi campionii deschideau scorul. Pînã la pauzã, Urziceniul şi-a pãstrat avantajul de pe tabelã, chiar dacã şi Dãnãlache şi, apoi, Onofraş au ratat din situaţii foarte bune.
Dupã odihnã, cu o garniturã nou-nouţã, amorfã, campioana a scîrţîit, iar gazdele n-au stat pe gînduri. Elek (’57), dupã ce a profitat de o neînţelegere a fundaşului Matei şi portarului Grigore şi Muţiu (’69), scãpat din marcaj de Galamaz, au semnat reuşitele gazdelor. Pe final, Fernandes (’90), dupã un corner al lui Frunzã, i-a mai liniştit pe Dan Petrescu şi MM Stoica, cei doi urmãrind partida de pe banca de rezerve.
Unirea Urziceni, repriza I: Arlauskis-Nicu, Mijatovic, Mehmedovic, Bordeanu-Ricardo-Onofraş, Todoran, Apostol, Rusescu-Dãnãlache.
Unirea Urziceni, repriza a II-a: Grigore (’70 Tudor)-Nicu (’70 Tache), Galamaz, Fernandes, Matei-Paraschiv-Frunzã, Pãdureţu, Brandan, Stan-Bilaşco.
Start în pregãtire cu o victorie
Unirea Urziceni a efectuat în perioada 1-11 iulie un cantonament la Poiana Braşov, acest interval fiind dedicat în mare parte acumulãrilor fizice. Însã, bãieţii antrenaţi de Dan Petrescu au disputat şi o partidã de verificare, pe 7 iulie, în compania formaţiei Înfrãţirea Hãrman, echipã din campionatul judeţean Braşov, ialomiţenii învingînd lejer cu scorul de 4-1, prin golurile lui Marius Onofraş, de douã ori, Bruno Fernandes şi Raul Rusescu. «Bursucul» a aliniat urmãtoarea formulã de start: Grigore-Matei, Mijatovic, Mehmedovic, Brandan-Todoran, Ricardo, Apostol, Bozok-Onofraş, Dãnãlache, iar în repriza a doua s-a bazat pe componenţa: Tudor-Nicu, Fernandes, Galamaz, Bordeanu-Frunzã, Pãdureţu, Paraschiv, Rusescu-Stan, Bilaşco.
Onofraş, bucuros de revenire
Autorul unei duble în primul meci amical al Unirii Urziceni din aceastã varã, vîrful Marius Onofraş a declarat cã a depãşit problemele medicale care l-au ţinut departe de gazon în returul sezonului precedent. «Am avut ceva probleme în ultima perioadã şi nu am mai putut juca, însã sper ca de acum înainte sã fiu sãnãtos şi sã pot juca. Este cel mai important pentru mine» a precizat atacantul care a înscris de 8 ori sezonul trecut pentru Unirea. Întrebat unde şi-ar dori ca formaţia ialomiţeanã sã dispute jocurile de pe teren propriu în cea mai importantã competiţie intercluburi din Europa, Onofraş a fost tranşant: «Nu conteazã pe ce stadion din România vom juca în Liga Campionilor, important este sã jucãm în România. Nu ar fi normal sã jucãm într-o altã ţarã, aşa cum s-a vehiculat cã am putea merge în Austria. Ar fi pãcat cred, ca o campioanã sã nu poatã juca în ţara ei. În România, fie cã vom juca în Ghencea sau pe alt stadion, cred cã vom fi iubiţi la fel peste tot. Am jucat pe teren, am cîştigat pe merit campionatul şi cred cã sîntem iubiţi peste tot în ţarã» a conchis «Ono».
Au renunţat la un slovac, a venit un român
Antrenorul campioanei, Dan Petrescu, a decis sã renunţe la mijlocaşul slovac Miroslav Bozok, 25 de ani, testat în prima reprizã a amicalului cu echipa de divizie judeţeanã din Braşov. Jucãtorul, aflat sub contract cu formaţia MFK Ruzomberok, pentru care a evoluat în 30 de partide şi a înscris de 4 ori în sezonul trecut, a venit în probe la Unirea dupã ce ratase un transfer la campioana Poloniei, Wisla Cracovia, din cîte se pare din motive medicale. «Miro este un jucãtor foarte bun la vîrsta sa. Un fotbalist promiţãtor care poate evolua în linia medianã în banda dreaptã ori pe postul de aripã stînga» a explicat, la sosirea în România, agentul mijlocaşului, Vladimir Varga. Altfel, formaţia din Urziceni s-a înţeles cu fundaşul central de picior stîng Dãnuţ Munteanu, ultima datã la FC Vaslui, care urmeazã sã semneze un contract pe o duratã de doi ani cu ialomiţenii. Acesta a mai evoluat între 2006 şi 2008 la Unirea, însã în aceastã perioadã acuzã probleme medicale.
Sãptãmîna sãrbãtoriţilor
Nu mai puţin decît patru jucãtori din lotul ialomiţenilor şi-au aniversat sau urmeazã sã-şi sãrbãtoreascã zilele de naştere în aceastã perioadã. În data de 9 iulie, atacantul Raul Rusescu a împlinit 21 de ani, pe 13 iulie un alt vîrf, Marius Bilaşco, a intrat în al 28-lea an din viaţã, în timp de Cristian Dãnãlache va împlini pe 15 iulie vîrsta de 27 de ani. De asemenea, mijlocaşul defensiv Ricardo Gomes îşi va aniversa ziua de naştere pe 18 iulie, cînd va împlini 28 de ani. Pentru Rusescu, cadourile au venit cu cîteva zile înainte de aniversare, el reuşind sã înscrie ultimul gol pentru Unirea în amicalul cu Înfrãţirea Hãrman, dar şi primul gol pentru Unirea în meciul amical cu Petrolul Ploieşti, disputat sîmbãtã, 11 iulie.
Portarii Grigore şi Tudor, încã 2 ani la Urziceni
Dupã ce contractele le-au expirat în aceastã varã, portarii Cãtãlin Grigore şi Daniel Tudor au semnat prelungirea înţelegerilor cu gruparea ialomiţeanã. Cei doi goalkeeperi au parafat angajamente pe o duratã de doi ani cu Unirea Urziceni chiar dacã, în ultimul sezon, Tudor nu a fost folosit decît în douã meciuri în tur, cu FC Braşov (0-1) şi Poli Iaşi (0-1), iar Grigore nu a apãrat decît în douã partide în retur, cu Gloria Bistriţa (3-0) şi Farul Constanţa (1-0). Cel din urmã a fost curtat în aceastã pauzã competiţonalã şi de nou promovata în prima ligã Astra Ploieşti.
În Champions League, în România
Clubul Unirea Urziceni a fost înştiinţat oficial, la sfîrşitul sãptãmînii precedente, de UEFA, despre faptul cã meciurile de pe teren propriu din Champions League nu se pot disputa decît în România. Ialomiţenii au fãcut demersuri la forul european pentru a primi acceptul de a evolua în Austria, la Klagenfurt, ca urmare a unei oferte extrem de avantajoase din punct de vedere financiar venitã din partea Primãriei locale, ţinînd cont şi cã stadionul «Tineretului» din Urziceni nu corespunde normelor UEFA pentru meciurile de Liga Campionilor. Austriecii ofereau aproximativ 3 milioane de euro pentru cele 3 jocuri de pe teren propriu ale Unirii, însã experţi UEFA nu au avizat schimbarea doritã de oficialii campioanei. Astfel, soluţii alternative pentru disputarea partidelor de acasã ale trupei lui Dan Petrescu rãmîn stadionul Stelei, Ghencea şi stadionul lui CFR Cluj, Dr. Constantin Rãdulescu, singurele omologate de forul european pentru aceastã competiţie.
Startul oficial în noul sezon, dublã cu CFR Cluj
Ialomiţenii vor debuta oficial în noul sezon o datã cu meciul din Supercupa României, programat pe 26 iulie, atunci cînd vor întîlni cîştigãtoarea Cupei României, CFR Cluj, partida urmînd sã se dispute pe teren neutru, la Bucureşti. La numai cîteva zile distanţã, pe 1 august, în cadrul primei etape a Ligii I, Unirea Urziceni va evolua în deplasare tot în compania adversarei din Supercupã, formaţia clujeanã. În urmãtoarele 6 etape ale campionatului, elevii lui Dan Petrescu vor mai da piept, în ordine, cu Rapid Bucureşti (acasã), Steaua Bucureşti (în deplasare), FC Timişoara (acasã), Oţelul Galaţi (în deplasare), Unirea Alba Iulia (acasã) şi Dinamo Bucureşti (în deplasare). «Avînd în vedere cã în luna august nu avem meciuri în Champions League, va fi mult mai bine sã avem meciurile grele în acea perioadã. Vom întîlni în primele trei etape principalele candidate la titlu. Dacã vom avea rezultate negative va fi foarte greu, dar nu va fi o tragedie» a declarat antrenorul campioanei, Dan Petrescu.
Au plecat în Scoţia
Ieri dupã amiazã, luni, 13 iulie, ialomiţenii au plecat în cel de-al doilea cantonament al verii, în Scoţia, urmînd a efectua un turneu de pregãtire similar celui dinaintea sezonului precedent. Elevii lui Dan Petrescu, care vor fi cazaţi la baza de pregãtire a campioanei Scoţiei, Celtic Glasgow, vor susţine pe pãmînt britanic 4 partide de verificare, dupã urmãtorul program: Ayr United, liga a doua scoţianã (15 iulie), Celtic Glasgow, campioana Scoţiei (18 iulie), FC Rangers, prima ligã scoţianã (20 iulie) şi Plymouth Argyle, liga a doua din Anglia (22 iulie). «În Scoţia, la fel ca şi la Braşov vom merge sã ne pregãtim cît mai bine. Meciurile amicale sînt cu echipe foarte bune şi sînt foarte importante pentru cã se joacã în alt ritm decît în România» a precizat antrenorul Unirii, Dan Petrescu.

Dan Petrescu, antrenorul campioanei din Urziceni:
«Anul acesta va fi mult mai greu pentru Unirea»
Antrenorul Unirii Urziceni a vorbit, dupã partida amicalã cu Petrolul Ploieşti despre jocul formaţiei ialomiţene, despre cantonamentul de la Braşov, campania de achiziţii şi, nu în ultimul rînd, şi-a exprimat regretul cã echipa din Bãrãgan nu este bãgatã în seamã de presã.
Mister, mulţumit de rezultat, de jocul echipei?
Noi tot timpul vrem sã cîştigãm, chiar şi în partidele amicale. Mai ales acum, pentru cã avem o presiune mai mare din punct de vedere al rezultatelor. Chiar dacã nu sîntem o echipã mediatizatã, cum sînt Steaua, Dinamo, CFR Cluj, pentru noi nu este o dramã cînd facem cîte un egal. Însã, este clar cã rezultatul nu poate sã ne mulţumeascã pentru cã am jucat cu o echipã de liga secundã. În meciul cu Petrolul am stat rãu din punct de vedere fizic.
I-aţi certat pe fotbalişti dupã la finalul meciului?
Dacã învingeam în acest joc poate nu era bine, pentru cã şi anul trecut am pierdut cel de-al doilea amical, 1-4 cu Elche, tot o echipã de ligã secundã, dar din Spania, dupã care ne-a mers bine. Sînt mulţumit cã nu avem niciun jucãtor accidentat dupã joc. Nu vorbesc cu bãieţii la cald, imediat dupã meci. Trebuie sã ne liniştim sã ne adunãm şi abia dupã aceea sã vorbim. Nu are rost sã ţip acum la ei, chiar dacã echipa pierde aştept douã zile şi abia apoi discut cu ei.
Jucãtorii au tras din greu la Braşov...
Chiar şi cu o zi înaintea jocului cu Petrolul bãieţii au avut douã antrenamente fizice foarte tari. Nu au fost 100% în meciul cu Ploieşti. Au fost însã greşeli nu numai din cauza oboselii, poate şi din cauza schimbãrii sistemului de joc, a prezenţei cîtorva jucãtori noi precum Daniel Stan şi Dan Matei care nu au evoluat în ultimul an într-un meci oficial. Totuşi, trebuie sã ţinem cont cã sîntem abia la începutul pregãtirii.
Campania de achiziţii este deocamdatã sãracã...
Anul acesta va fi mult mai greu pentru Unirea. Sper din tot sufletul sã mai reuşim sã aducem 4 jucãtori importanţi. Dacã nu, va fi foarte greu. Dacã îi vom aduce cu douã zile înainte de a începe campionatul nu-mi convine, dar mai bine decît niciodatã. Aceşti jucãtori sînt necesari în toate compartimentele. Viaţa noastrã va fi mult mai grea dacã nu vom reuşi aceste transferuri. Dar, cum se şti, pe criza aceasta economicã nu se dau banii aşa uşor, iar jucãtorii pe care îi dorim noi nu vrea nimeni sã se despartã de ei.
S-a modificat ceva la Unirea dupã cîştigarea campionatului?
Noi nu ne-am schimbat cu nimic faţã de sezonul precedent, am rãmas aceeaşi echipã puţin mediatizatã. A doua zi dupã cîştigarea campionatului am fost şi noi pe prima paginã a ziarelor şi atît. Probabil, lumea îşi va aduce aminte de noi cu cîteva zile înaintea meciurilor de Liga Campionilor. Şi doar atît. E normal ca suporterii mai mulţi sã fie la cluburile mari.

Niciun comentariu: