luni, 1 martie 2010

Urziceniul e lider în Liga I şi aşteaptă debutul acasă în Ligă
În formă cu Astra, fără teamă cu Stuttgart
l partida contra nemţilor se joacă în această seară, pe stadionul «Steaua», de la 21,45, în direct pe TVR 1
Campionii au reuşit repetiţia perfectă în meciul de campionat cu Astra Ploieşti, învingînd fără nicio dificultate, scor 4-1, şi se gîndesc acum la partida din etapa a 2-a a Champions League, contra nemţilor de la Stuttgart.
Cu prahovenii, Dan Petrescu a folosit o echipă total schimbată faţă de meciul cu Sportul, în care şi-a făcut loc decît mijlocaşul Marinescu, titular şi miercurea trecută în succesul 3-0 contra «studenţilor». Iar ialomiţenii au jucat un fotbal super-ofensiv, demonstrînd de ce Unirea evoluează în Liga Campionilor, iar Astra se zbate pentru supravieţuire în Liga I.
Bilaşco a dat tonul încă din startul meciului, cînd lovitura sa de cap s-a dus puţin peste (’11). Imediat, Rusescu (’13) a inventat o super-execuţie de la marginea careului mare şi a deschis scorul, după care a început festivalul de ratări la poarta lui Munteanu. Bordeanu (’29) a şutat milimetric pe lîngă bară după o acţiune personală, Varga (’32) a lovit bara transversală dintr-o lovitură liberă, torpila lui Bilaşco (’34) a fost scoasă din vinclu de goalkeeper-ul Astrei, tot Varga (’43) trimiţînd peste, din 16 metri, în finalul primei reprize.
Apoi, tot ialomiţenii au condus jocul şi după pauză. Bălan (’54) a reluat peste din centrarea lui Bordeanu, după care Varga (’59) n-a mai greşit ţinta: şut pe sub portar după o minge deviată de Bilaşco. Galamaz (’64) a făcut 3-0 din centrarea aceluiaşi Bordeanu, reluînd cu capul, nemarcat, pe colţul lung, tot el greşind, însă, la unica reuşită a oaspeţilor: dribling în careu, fază din care a ieşit corner, iar Dokic (’69) a punctat singur-singurel la bara a doua. Lovitura decisivă a venit în prelungiri: abia intrat pe teren, Dănălache (’90+1) a închis tabela, marcînd din cîţiva metri la centrarea perfectă a lui Frunză, instalînd echipa campioană pe primul loc în Liga I.

UNIREA URZICENI-ASTRA PLOIEŞTI 4-1
Au marcat: Rusescu (’13), Varga (’59), Galamaz (’64), Dănălache (’90+1) / Dokic (’69)
URZICENI: Arlauskis-Maftei, Galamaz, B. Fernandes, Bordeanu-Paraschiv-L. Marinescu (’61 Pădureţu), T. Bălan-Varga, Bilaşco (’89 Dănălache), Rusescu (’82 S. Frunză). Antrenor: Dan Petrescu
ASTRA: Cr. Munteanu-Mihalache, Rohat, Oprsal, Crăciun-Paulinho, V. Gheorghe (’63 Păun), Takayuki, L. Ganea (’74 Gafiţa)-Miranda (’31 Hatchi), Dokic. Antrenor: Nicoli Napoli
Cartonaşe galbene: Maftei, L. Marinescu / Crăciun, Dokic
Arbitri: P. Unimatan (Zalău), L. Ciubotariu (Galaţi), D. Hulubei (Vaslui)
Stadion: «Tineretului» 1500 de spectatori

Petrescu: «Sîntem în grafic»
Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat că victoria contra Astrei a fost una vitală pentru campioni, succesul în faţa prahovenilor demonstrînd că echipa şi-a revenit după înfrîngerea din ultima secundă cu Dinamo. «Sînt foarte mulţumit, am obţinut o victorie extraordinară. În ultimele nopţi nu am dormit am fost foarte supărat după şocul cu Dinamo. Încă ne urmăreşte înfrîngerea aceea din ultimele secunde. Pentru noi acest succes era vital. Vroiam să văd dacă ne-am revenit după şocul cu Dinamo şi aveam nevoie şi de moral înaintea meciului cu Stuttgart» a precizat «Bursucul». Tehnicianul nu a ezitat să-şi manifeste bucuria pentru faptul că ialomiţenii s-au instalat pe prima poziţie a clasamentului. «Sîntem acolo unde ne este locul. Ne uităm de sus în jos la ceilalţi, chiar dacă lumea nu ne bagă în seamă» a menţionat antrenorul Unirii, care a completat: «Nu mă aşteptam să avem 16 puncte după 8 etape. Este o medie de echipă campioană şi sperăm să o ţinem tot aşa pînă la sfîrşitul turului. Sîntem în grafic şi avem punctele pe care le merităm» a adăugat Petrescu. «Bursucul» l-a lăudat, apoi, şi pe atacantul Dănălache, care a reuţit să marcheze la numai cîteva secunde după ce a fost introdus pe teren, pe final. «Îmi pare rău că nu poate juca titular cu Stuttgart, dar sigur la Mediaş are mari şanse să înceapă din primul minut» a conchis fostul internaţional.
MM: «Victorie de moral»
Managerul general al ialomiţenilor, Mihai Stoica, l-a lăudat şi el pe vîrful Cristian Dănălache, care şi în partida cu Sportul, din 16-imile Cupei României, a reuşit să înscrie nu mai puţin decît trei goluri. «Este un semnal că în această echipă nimeni nu e sigur de prezenţa în formula de start» a comentat şeful clubului din Urziceni. «Am obţinut cea de-a doua victorie de moral după cea cu Sportul, în Cupa României. Vom participa în 6 zile în trei competiţi diferite şi ar fi bine ca şi contra lui Stuttgart să obţinem un punct sau puncte» a adăugat managerul campioanei, care s-a referit apoi la acţiunea pe care partenerul oficial al Unirii Urziceni, una dintre companiile finanţatorului Dumitru Bucşaru, o va derula cu ocazia primul meci din Liga Campionilor. «Este o iniţiativă lăudabilă de a invita circa 2000 de mici fotbalişti la jocurile din Champions League. Viitorul fotbalului românesc merită să asiste la aceste meciuri» a zis Stoica, completat de directorul sportiv Narcis Răducan: «De-abia aştept să-i văd pe copii în peluză la meciul cu Stuttgart. Prin această acţiune am încercat să aducem aproape viitorii fotbalişti».
Galamaz: «Să rămînem în faţă»
Autorul golului al treilea în partida de vineri cu Astra, căpitanul George Galamaz, s-a declarat bucuros pentru prima sa reuşită din acest sezon, apoi şi-a cerut scuze colegilor pentru greşeala de la golul ploieştenilor. «A fost un meci greu cu Astra, pentru că este o echipă căreia dacă îi dai spaţii joacă foarte bine. Îmi cer scuze coechipierilor pentru greşeala de la golul prahovenilor. Vrem acum să înscriem mai multe goluri, să schimbăm stilul pentru că de obicei noi eram cam ermetici» a declarat «Gala». Fundaşul ialomiţenilor a adăugat că şi-ar dori ca Unirea să rămînă între primele formaţii din Liga I în urma unor evoluţii foarte bune. «Ne dorim să rămînem în faţă, să jucăm bine, atît în campionat, cît şi în Liga Campionilor» a precizat căpitanul campionilor. Altfel, atacantul Dacian Varga, care a marcat şi el primul gol pentru Unirea Urziceni în acest campionat, la doar al doilea joc pentru ialomiţeni, a explicat că nu îi este teamă de niciun jucător al nemţilor de la Stuttgart în partida din această seară, cu atît mai puţin de românul Marica: «Ce-o să-mi facă Marica? O să mă alerge pe teren?» a glumit Varga.
Azi cu Stuttgart în Ligă, apoi deplasare la Mediaş în campionat
Ialomiţenii, care au cedat în urmă cu două săptămîni, scor 0-2, la Sevilla, vor juca în această seară, începînd cu orele 21,45, pe stadionul «Steaua», cel de-al doilea meci din grupa G a Ligii Campionilor, contra nemţilor de la VFB Stuttgart, care în prima etapă au remizat, scor 1-1, pe teren propriu, cu Glasgow Rangers. «Stuttgart este favorită în acest joc. Mă gîndesc la un nou sistem în care să evoluăm, să îi surprindem cu ceva. Trebuie să facem mai mult decît am făcut la Sevilla. Pentru noi un egal ar fi bun, iar o victorie senzaţională. Jucătorii trebuie să intre pe teren fără frică, să avem una-două ocazii de gol şi să marcăm» a comentat antrenorul Dan Petrescu, care a decis să-şi cazeze elevii la hotelul «Intercontinental» din Bucureşti încă de luni, 28 septembrie. De asemenea, directorul sportiv al Unirii, Narcis Răducan, care a urmărit pe viu ultimul meci de campionat al şvabilor, 3-0 cu Eintracht Frankfurt, a explicat că «nu pot să spun că Stuttgart este pe faza ofensivă la fel de bună ca Sevilla, dar formează o echipă foarte bună». Meciul dintre Unirea Urziceni şi Stuttgart va fi arbitrat de o brigadă din Franţa, avîndu-l la centru pe Laurent Duhamel, asistat la cele două tuşe de Stephane Duhamel şi Christophe Capelli. Centralul francez a mai arbitrat finala Cupei României, în 2005, cîştigată de Dinamo cu 1-0 în faţa Farului Constanţa, meciul Everton-Dinamo, 1-0, în acelaşi an, dar şi jocul Galatasaray-Steaua, scor 2-2, din prima manşă a Ligii Campionilor, sezonul 2007-2008. Altfel, la sfîrşitul acestei săptămîni, ialomiţenii se vor deplasa la Mediaş, pentru partida din runda a 9-a a Ligii I. Ardelenii au învins etapa trecută, scor 1-0, pe Dinamo.
Se aşteaptă puţini fani cu nemţii
Conducerea clubului ialomiţean este extrem de dezamăgită de faptul că în cele cîteva zile de cînd au fost puse în vînzare biletele pentru meciul cu VFB Stuttgart, nu s-au vîndut decît puţin peste 1000 de tichete. În ultimele ore ale zilei de ieri, luni, 28 septembrie, oficialii Unirii Urziceni au încercat să atragă suporterii la stadion, anunţînd că pentru abonaţii echipei campioane la fiecare bilet cumpărat vor mai primi unul gratis. «Dacă vom continua să vindem biletele în ritmul acesta ne putem aştepta la un record negativ de audienţă la jocul cu Stuttgart. Ar fi păcat pentru că este totuşi un meci de Liga Campionilor» a declarat, vădit afectat, managerul general al Urziceniului, Mihai Stoica. De asemenea, să menţionăm că în paralele cu biletele pentru partida cu nemţii, conducerea campioanei a decis ca şi biletele pentru celelalte două jocuri de pe teren propriu din Champions League să poată fi achiziţionate la aceleaşi preţuri: 20 de lei la peluze, 30 de lei la tribuna a 2-a, 50 de lei la tribuna I, 100 de lei la tribuna 0 şi 150 de lei la fotolii.

Niciun comentariu: